fbpx

Banxa Gör Kryptobetalningar

Kryptovintern blir kallare och sätter fler och fler Web3-företag i den svåra situationen att skära ner personal. Nu meddelar Banxa i Australien att man måste säga upp 30% av personalen. Detta påverkar inte minst bolagets europeiska satsning då Jan Lorenc som är vd på Banxa Europa får gå.

Banxa, en kryptobetalningsoperatör, meddelade att de skulle säga upp 30% av sin personal för att minska driftskostnaderna mitt i den pågående björnmarknaden.

”Banxa måste vidta beslutsamma åtgärder för att minska kostnaderna nu, annars kommer vårt företag inte att kunna lyckas på lång sikt”, skrev Holger Arians, Banxas VD, i ett brev till anställda som rapporterats av The Australian Financial Review.

Det australiensiska företaget är en global on-and-off-ramplösning, som underlättar konverteringar mellan digitala tillgångar (inklusive kryptovalutor och NFT) och fiat-valutor.

”Som många andra i vår bransch förväntar vi oss ännu en kryptovinter, med handelsvolymer som minskar avsevärt”, sade VD:n. ”Vi såg Banxas börsvärde nästan halveras på några dagar, och prognosen är att dessa förhållanden med största sannolikhet kommer att fortsätta i ytterligare 12 månader.”

Banxas europeiska VD Jan Lorenc kommer också att lämna företaget, vilket tyder på dess minskande intresse för den europeiska marknaden.

Enligt uppgifter från Linkedin har Banxa anställda i sju olika länder, inklusive Australien, Litauen, Nederländerna, Filippinerna, USA, Storbritannien och Kanada. Närmare bestämt kommer Banxa enligt uppgift minska sin personal från 230 anställda till 160.

Andra stora kryptobolag som exempelvis Coinbase, Crypto.com, Gemini, BlockFi, Bitpanda och Robinhood med flera har också minskat antalet anställda för att bättre klara den kommande kryptovintern.

Tradingvolymerna på världens kryptobörser är nu 60% lägre än de var i början av året. Där ligger anledningen att så många ser sig tvingade att skära i kostnader istället för att satsa på att öka intäkterna.

Relaterad Läsning


– Köp kryptovaluta på Europas största kryptobörs Bitpanda –

– Köp kryptovaluta på Europas största kryptobörs Bitpanda –

https://9capital.org/
http://2982hotel.site/contact/
https://vatankurumsal.com/
http://gitasantihnusantara.org/
https://home-fixers.ae/
https://t-k.vip/
https://adrianazuniga.net/
https://adamoorthopaedic.com/
http://ciseelektrik.com/
https://smec.com.sg/
http://eventsglobal247.com/
https://reviewgames.id/
https://dtaajq.com/
http://imkovadesarollo.com/
https://www.nazaistudio.ma/
http://econohogar.com/
http://www.bellacucina.cl/
http://biroutraduceriploiesti.ro/
http://bcsservices.co.za/
https://suntech.com.co/
http://www.icekulbrands.co.za/
https://fundacionbartolocolon.com/
https://belajarbaking.xyz/
http://dinhhuonggiaoduc.com/
http://dronesgoiania.com.br/