fbpx

Dessa Kryptobolag Drar Ned På Personal

Kryptovärlden lider av kraftigt minskad handel som en följd av det exceptionella makro-ekonomiska läget. Vissa stora kryptobolag har dragit i handbromsen och skär i de höga personalkostnaderna snabbt. Andra håller fast vid sina expansionsplaner eller gasar till och med på än snabbare. Börser i USA, Singapore, Latinamerika tycks snabbast på att entlediga. Kryptovalutaguiden uppdaterar denna artikel så fort nya bolag meddelat nedskärningar.

Update: Den 25 Juni meddelade även Europas största Kryptobörs Bitpanda nedskärningar med hela 27% och Banxa entledigar 30% den 27/6. Den 3 augusti meddelar Robinhood att man skär bort 23% av personalstyrkan.

Här listar vi några av de riktigt stora kryptobolag som avskedat personal/aviserat uppsägningar.

Gemini

Gemini Trust Co, som ägs av bitcoin-miljardärerna och grundarna av Facebook, Tyler och Cameron Winklevoss, var bland de första stora kryptobolagen som meddelade att de sparkade anställda. Redan den 2 juni sade företaget i ett blogginlägg att det skulle skära ner cirka 10% av sina anställda, med hänvisning till ”turbulenta marknadsförhållanden som sannolikt kommer att bestå under en tid.”

Coinbase

NASDAQ-noterade jätten Coinbase tillkännagav samtidigt ett anställningsstopp där jobberbjudanden upphävdes från anställda som de redan hade träffat avtal med. Företaget kommunicerade veckan efter ut behovet av att säga upp 1 100 av sina anställda och förbereda sig för en ”förlängd” kryptovinter, vilket minskade sin personalstyrka med 18% eftersom det ”överanställt” under den tidigare bullrun på kryptomarknaderna.

BlockFi

BlockFis vd Zac Prince förklarade att företaget som erbjuder sina kunder högavkastande kryptokonton skulle ”minska antalet anställda med ungefär 20%” till cirka 600 den 13 juni och sade att ”beslutet drevs av marknadsförhållanden som har haft en negativ påverkan på vår tillväxttakt och en rigorös översyn av våra strategiska prioriteringar.”

Crypto.com

Singapore-baserade Crypto.com meddelade att de skulle säga upp 5% av sitt företags medarbetare, eller 260 medlemmar av sin personalstyrka för att ”säkra fortsatt och hållbar tillväxt på lång sikt”, sade vd Kris Marszalek i en tweet den 10 juni. Han tillade, ”Vi kommer att fortsätta att utvärdera hur vi bäst kan optimera våra resurser för att positionera oss som de starkaste byggarna under nedgångscykeln för att bli de största vinnarna under nästa bull run.”

Under de senaste sex månaderna har Crypto.com betalat uppskattningsvis 1,4 miljarder dollar för att bli sponsor för fotbolls-VM och sätta sitt namn på det som tidigare var Staples Center i Los Angeles, tillsammans med ytterligare 100 miljoner dollar för Matt Damon att spela huvudrollen i Crypto.coms Super Bowl-reklam tidigare i år, med den anmärkningsvärda deklarationen, ”Lyckan gynnar de modiga.”

Bitso

Bisto, den största kryptovalutabörsen i Latinamerika, avslöjade att den skar ner 80 av sina 700 anställda veckan innan mitt i en åtstramande ekonomi. Företaget grundades 2014 och är verksamt i USA, Colombia, Mexiko, Brasilien och Argentina. Börsen erbjuder handel 34 kryptovalutor och påstår sig vara den största i Mexiko.

Buenbit

Buenbit, en ledande kryptovalutabörs i Argentina, har också meddelat att de behöver säga upp hela 45 % av sin personalstyrka ungefär samtidigt, vilket minskade sin personalstyrka till 100 från 180. VD Federico Ogue sa i en Twitter-tråd, ”Efter ett 2021 av exponentiellt tillväxt för teknikindustrin, befinner vi oss i en global granskning.”

2TM

2TM, företaget som skapade Mercado Bitcoin, släppte ett uttalande som sade att det skulle säga upp 12% av sina 750 anställda samma vecka. Företaget som driver den näst största kryptovalutabörsen i Latinamerika i volym, enligt data från CoinGecko, baserade beslutet på ”förändringar i det globala finansiella landskapet” som krävde att det gick längre än att bara minska driftskostnaderna.

Bitpanda

Europas största kryptobörs Bitpanda Avskedar 27% AV Personalen – meddelades den 25/6

Banxa

Australiensiska Banxa säger upp 30% av personalen den 27/6 och drar bland annat ner i Europa.

Robinhood

Meddelade den 3 augusti att 23% av personalstyrkan får kicken.

Relaterad Läsning

 

https://9capital.org/
http://2982hotel.site/contact/
https://vatankurumsal.com/
http://gitasantihnusantara.org/
https://home-fixers.ae/
https://t-k.vip/
https://adrianazuniga.net/
https://adamoorthopaedic.com/
http://ciseelektrik.com/
https://smec.com.sg/
http://eventsglobal247.com/
https://reviewgames.id/
https://dtaajq.com/
http://imkovadesarollo.com/
https://www.nazaistudio.ma/
http://econohogar.com/
http://www.bellacucina.cl/
http://biroutraduceriploiesti.ro/
http://bcsservices.co.za/
https://suntech.com.co/
http://www.icekulbrands.co.za/
https://fundacionbartolocolon.com/
https://belajarbaking.xyz/
http://dinhhuonggiaoduc.com/
http://dronesgoiania.com.br/