fbpx

Nybörjarguide Kryptovalutahandel

Följ Kryptovalutaguidens enkla nybörjarguide för kryptovalutahandel och kom igång med en av de mest intressanta investeringsformerna på marknaden. För det första är det Inte svårt att handla med kryptovaluta. Det är Enkelt och lika tryggt som att köpa aktier eller fonder via din internetbank. Följ bara vår enkla guide och använd de marknadsplatser vi recenserat så är du säker och trygg samt har de bästa lösningarna.

Bitcoin och andra kryptovalutor har de senaste åren sett en stark utveckling i antalet användare i Sverige och över hela världen. Anledningen till detta är att allt fler privatpersoner, företag och institutioner fått upp ögonen för att köpa och sälja kryptovaluta.

Väldigt många av de som lär sig om Bitcoin idag tror att de “missat tåget” och är alldeles för sent ute, men faktum är att uppskattningsvis mindre än 0.5% av världens befolkning äger någon kryptovaluta överhuvudtaget. Med andra ord kan man garantera att vi fortfarande är i ett oerhört tidigt stadie, så om du vill hänga med i utvecklingen och ha bitcoin som en del av din sparportfölj, se till att följa dessa enkla steg. ?

1. Gå in på eToro
2. Registrera dig på eToro

Du börjar med att fyll i dina uppgifter och skapar ett konto. Därefter kommer du att få verifiera din mailadress. Sedan måste du sätta upp tvåstegsverifiering. Det innebär att du verifierar ditt telefonnummer och med tvåstegsverifiering så har du ett extra skydd som gör det i princip omöjligt att hacka ditt konto även fast ditt lösenord är stulet. Du kommer även att bli ombedd att ladda upp en bild på ditt pass, körkort eller ID-kort. Det är en helt vanlig säkerhetsprocess, precis som när du ska öppna ett bankkonto.

3. Lägg till en ny betalningsmetod

Detta alternativ finns vanligtvis på startsidan när man är nyregistrerad, om du inte hittar så kan du enkelt klicka på “Settings -> Payment Methods” och sedan “+ Add Payment Method”. 

4. Välj mellan kortbetalning och banköverföring

Nu är det dags att välja om du vill köpa med kort eller göra en banköverföring. Väljer du att köpa med kort går transaktionen igenom direkt och dina bitcoins läggs till på ditt konto. Nackdelen med kortbetalningar är att du får betala en relativt hög avgift på dina köp. Det andra alternativet är att göra en banköverföring, det är mycket långsammare och tar mellan 4-5 dagar men har istället en mycket lägre avgift.

5. Gör ditt första kryptovaluta köp

Gå till “Buy/Sell” och välj den valutan du vill köpa. Sedan kan du välja vilken betalningsmetod du ska använda och hur mycket du vill köpa för. Köpet är direkt och dina Bitcoin / Ethereum / Litecoins blir direkt tillagda och tillgängliga på ditt eToro konto. Nu har du gjort ditt första riktiga steg in i världen av Kryptovalutor. Har du uppskattat guiden så tycker vi att du ska dela den med dina vänner, så att de också har en chans att ta del av Kryptovalutaguiden resan.

LÄS OCKSÅ – TOPPLISTA MARKNADSPLATSER KRYPTOVALUTA recensioner av eToro och de bästa marknadsplatserna.