fbpx
Kryptovaluta Kurser

Kryptovaluta Kurser

Kryptovaluta kurser Live. Det finns över 2 500 kryptovalutor på marknaden idag. Här håller du koll på alla kurser med prisgrafer som uppdateras i realtid. Klicka på namnen i vänstermarginalen för grafer och historiska kursnivåer.

Det är med andra ord enkelt att jämföra marknadsvärde, volym, utbud och mera mellan olika kryptovalutor med hjälp av listan nedan.

Kryptovaluta Kurser Live

Kryptovaluta Kurser. Här följer du de 2 500 största kryptovalutorna i världen i realtid. Samtliga kryptovalutor har historiskt sett haft mycket volatila kurser vilket öppnar för stora möjligheter att tjäna bra pengar om man är inne i marknaden och följer med i de ständiga svängningarna.Klicka på namnen i vänstermarginalen för grafer och historiska kursnivåer.

Ovanstående Kryptovaluta Kurser hämtar vi från CoinMarketCap.

Vill du veta mer om en krypto du är intresserad av? Klicka på den du är intresserad av för en kort beskrivning och mer info med grafer på historisk utveckling. Kryptovalutaguiden hjälper dig att jämföra och köpa kryptovaluta. Priserna varierar snabbt så kryptovaluta kurser är generellt mycket volatila. Prisgrafen i högermarginalen visar utvecklingen senaste 7 dagarna.

Vanliga Nybörjarmisstag i Handel med Krypto

En vanligt nybörjarmisstag för många är att man endast tittar på priset. Om priset på en kryptovaluta är exv 280 000 kr, är den då dyr eller billig? För att svara på den frågan måste man kolla på marknadsvärdet (”market cap”). Det totala marknadsvärdet avgör till stor del om priset är dyrt eller billigt. Sedan spelar massor av andra faktorer in…inte minst psykolgiska faktorer som kan uppstå av Elon Musks senaste tweet, regleringar i olika länder med mera. En kryptovaluta som kostar exempelvis 1 krona kan egentligen vara dyrare eller en sämre affär än någon som kostar 2 000 kr eller för all del 200 000 kronor.

Hur vet man om Kryptovaluta Kurser är höga eller låga?

Kryptovaluta kurser beräknas genom att dividera totala marknadsvärdet med antalet krypto valutor tillgängliga av en viss krypto. För att ta reda på om en krypto valuta är dyrare eller billigare jämfört med någon annan måste du kolla på market cap. Kolla in våra två exempel nedan.

Exempel 1
En kryptovaluta har en market cap på 10 miljarder kr och utbudet är 2 miljoner stycken. Priset på kursen blir då 5 000 kr räknat på 10 000 000 000 dividerat med 2 000 000 = 5 000).

Exempel 2
En kryptovaluta har en market cap på 20 miljarder kr och det totala utbudet är 2 miljoner stycken. Priset på kursen blir då 10 000 kr räknat på 20 000 000 000 dividerat med 2 000 000 = 10 000.

Exemplen visar att en kryptovaluta med ett högre pris per styck kan vara billigare och tvärtom. Den första kryptovalutan hade en market cap på 10 miljarder kronor och kostade 5 000 kr per styck. Den andra kostade dubbelt så mycket men totala marknadsvärdet bara häften, 20 miljarder kronor. Priset på en kryptovaluta säger alltså inte om den är dyr eller billig, bra eller dålig att investera i. Utbud och efterfrågan… som vi sett inte minst senaste halvåret kan påverkas snabbt och rejält av händelser i kryptovärlden.

Är Bitcoin kursen för hög
Det är en vanlig tanke speciellt sista året (sedan våren 2020 då en BTC stod i under 50 000 sek). Men, man behöver inte köpa minst en hel Bitcoin utan kan spekulera i delar av Bitcoin och köpa CFDer hos aktörer som Plus500, eToro, Binance och många fler seriösa aktörer. De senaste veckorna (Augusti 2021) har Bitcoin och Kryptovaluta kurser av alla slag rusat snabbt uppåt igen efter en tids nedgång.

Kryptovalutors prisutveckling
Kryptovalutors prisutveckling berättar allt om det historiska värdet hos en digital valuta och kan ses i form av ett diagram eller en tabell med tidigare priser. Varje kryptovaluta har naturligtvis sin egen prisutveckling och genom att analysera den kan du få en överblick över myntets historia och hjälp att förutspå dess framtid. Studera därför enkelt alla kryptovalutors historik här på Kryptovalutaguiden,

Bitcoin var som de flesta känner till den första kryptovalutan och har då den längsta prisutvecklingen som sträcker sig tillbaka hela vägen till 2009, då den var värd mycket mindre än 0,01$. Många av kryptovalutorna, som lanserats sedan dess, baseras på Bitcoins modell och några skapades till och med genom “hard forks” ur Bitcoins kod. Dock skiljer sig deras prisutvecklingar åt på grund av skillnaderna mellan de olika mynten.

Den första stora ökningen för Bitcoin skedde i slutet av 2013 och de flesta andra kryptovalutorna, som fanns då, var med om liknande ökningar vid samma tidpunkt eller lite senare. Kryptovaluta kurserna föll sedan tillbaka igen under delar av 2014.

Fyra år senare, i slutet av 2017, steg det globala marknadsvärdet för krypto (som representerar det totala marknadsvärdet för alla kryptovalutor) med cirka 360% från 180 miljarder USD, i början av november 2017, till en topp på mer än 830 miljarder USD, i januari 2018. Detta följdes återigen av en korrigering där de flesta mynt tappade en stor del av sitt värde, under de följande veckorna och månaderna.

Den mest speciella rusningen hittills, inom kryptovalutamarknaden, skedde dock under 2021. Kryptopriserna började stiga redan i slutet av 2020 och i januari 2021 passerade det globala marknadsvärdet för krypto 1 biljon USD, för första gången. Det fortsatte mestadels klättra under resten av kvartalet och i maj var värdet mer än 2 biljoner USD.

Faktorer som påverkar kryptovaluta kurserna
En rad olika saker kan påverka priset för en kryptovaluta, med olika grader av betydelse. Vissa faktorer är unika för ett särskilt mynt, medan andra påverkar hela kryptosektorn.

Styrkan hos och händelserna på den större globala ekonomin kan påverka kryptomarknaden i helhet. Till exempel sjönk priset för nästan alla kryptovalutor den 12:e mars 2020. Det var då ekonomier och gränser jorden runt stängde ner på grund av Corona-pandemin och den stora osäkerheten som rådde då ledde till den största endagarskraschen på börsmarknaden, sedan 1987.

Å andra sidan så brukar kryptopriserna göra bra ifrån sig, medan reglerade valutor kämpar. Om ekonomiska krascher eller dålig penningpolitik leder till försämring av reglerade valutor, kommer många se sig om efter alternativa värdekällor för att skydda sina tillgångar, och därmed får aktie- och kryptomarknaden ofta en skjuts uppåt.

De flesta kryptovalutor brukar följa en uppgång-och-ned-cykel. Detta är ett mönster där en tids växande iver och godtagande leder till ökade priser, tills tvivel och tvekan kickar in och orsakar en krasch.

Mängden investeringar, från både detaljhandeln och institutionella investerare, är en viktig faktor för att bestämma kryptopriset. Detaljhandelsinvesterare kan motiveras av olika saker för att köpa eller sälja ett särskilt mynt, från tekniska signaler till belöningar till hypen i sociala medier. Institutioner har på senare tid också börjat investera i större kryptovalutor. Då de har större summor att investera så har de större möjlighet att skapa rörelse på marknaderna, vilket också ökar medvetenheten för krypto och säkerheten bland detaljhandelsinvesterarna.

Då Bitcoin var den första kryptovalutan och fortfarande är den klart mest populära valutan, med stor marknadsmakt, påverkar ofta stora prisändringar värdet för andra kryptovalutor. Bitcoins större rusningar har hittills skapat ett mönster i relation till myntets halveringshändelser. Detta är när blockbelöningen till Bitcoin-brytarna delas i hälften. Det händer ungefär vart fjärde år och de flesta kryptovalutor följer i stort sett samma mönster.

Förutom dessa generella faktorer så finns det gott om andra saker som påverkar kryptopriset, men som är mer unika för varje mynt. Till dessa räknas en kryptovalutas maximala tillgång (eller brist på den), utsändningsschema, allmänhetens inställning, flödet av tillgångar på börsmarknader, skaparna bakom myntet, rättigheter eller belöningar för ägare, uppgraderingar, integrationer, konkurrens, användningsområden, allmänhetens godtagande, communityts engagemang, projektnyheter och -utvecklingar.

Sedan påverkas Kryptovaluta kurserna också mycket, allt för mycket av enskilda individer som inte minst Elon Musk och hur han kommunicerar runt krypto, Bitcoin eller Dogecoin som vi sett inte minst under 2021. Långsiktigt talar det mesta för fortsatt positiv utveckling av Krypto branschen och kryptovalutorna då sådana enorma investeringar sker inom krypto och kryptobolag världen över varje dag.

LÄS OCKSÅKöp Kryptovaluta – recensioner över de bästa, tryggaste & säkraste kryptobörserna och CFD mäklarna för svenska investerare.