fbpx

Bäst Krypto Plånbok

Bäst Krypto Plånbok. En Krypto plånbok är det första steget mot att kunna använda Bitcoin och annan kryptovaluta. Här beskriver vi vad en Krypto plånbok är, skillnader mellan olika varianter och rankar de vi tycker är bäst. En bitcoin plånbok är en app, hemsida eller enhet som hanterar dina privata Bitcoin-nycklar åt dig.

Varför måste man ha en Krypto Plånbok?

Utan en Krypto plånbok kan man inte ta emot, förvara eller spendera bitcoins. Du kan tänka på en bitcoin plånbok som ditt personliga gränssnitt gentemot Bitcoins nätverk, liknande hur din internetbank är en länk till det vanliga monetära systemet. Plånböcker för bitcoins inkluderar privata nycklar; hemliga koder som låter dig spendera dina bitcoins.

Läs mer
 • Mycket säker
 • Bra pris
 • BTC - ETH med flera valutor
GÅ TILL SIDA
Läs mer
 • + 120 kryptovalutor
 • Helt Gratis
 • eToro gör allt rätt
GÅ TILL SIDA
Läs mer
 • Prisvärd Wallet
 • Lagra över 1000 valutor
 • Företag grundat 2012
GÅ TILL SIDA

I realiteten är det inte dina Bitcoin som behöver förvaras säkert utan nycklarna som låter dig använda dem.

Hur du ska förvara dina Kryptovalutor

Hur förvarar du dina sina Kryptovalutor säkert? Oavsett vilken Krypto plånbok du använder måste du veta följande:

 • Dela inte din privata nyckel med någon – När du använder en online Bitcoin wallet låter du en tredje part skydda din privata nyckel. Men om du ska förvara krypto valutor ska du alltid använda kall förvaring.
 • Förvara aldrig stora summor på en programvaru/online plånbok – Det är viktigt att dina Bitcoin och kryptovalutor förvaras säkert. En online plånbok och programvaru-plånbok är inte tillräckligt säkert för stora summor. Alla Bitcoin wallets som är kopplade till internet är sårbara för skadlig programvara och hackare.
 • Använd en säker Krypto plånbok – Den säkraste Krypto plånboken är en hardware wallet / hårdvaruplånbok. Det är krypterad hårdvara som inte är kopplad till internet, kallas även för kall förvaring. Dina privata nycklar är isolerade på en hårddisk vilket skyddar dina kryptovalutor mot datorvirus och hackare.
 • Säkerhetskopiera alltid din plånbok – Eftersom vissa wallets använder interna dolda nycklar räcker det inte med att säkerhetskopiera din privata nyckel kopplad till den publika adressen. För att vara säker på att du kan återställa dina Bitcoin behöver du säkerhetskopiera hela plånboken. Vi rekommenderar att beställa en CryptoSteel.
 • Förvara inte din plånbok och kopia på samma ställe – När du har säkerhetskopierat din Krypto plånbok ska du förvara din kopia på ett annat ställe. Lås in den och berätta inte för någon vart den är.
 • För maximal säkerhet använd flera wallets – Vi rekommenderar alla att använda flera Bitcoin wallets för att sprida riskerna. För maximal säkerhet beställer du minst 2 st hårdvaruplånböcker och en metallplånbok. En huvudenhet, en backup-enhet och en metallförvaring till ditt återställningslösenord.

Hur väljer jag Bäst Krypto Plånbok?

Bitcoin fungerar som digitala kontanter och du behöver en wallet / plånbok för att förvara dina pengar. Det finns en mängd olika typer av Bitcoin wallets med olika för- och nackdelar. Vi hjälper dig välja bästa Bitcoin Wallet för alla dina krypto valutor i jämförelsetabellen till höger.

Syftet med en Bitcoin plånbok är att skydda dina krypto valutor. Med andra ord är säkerheten det viktigaste när du väljer en plånbok. Men det finns andra saker som är bra att kontrollera och jämföra. För att välja rätt plånbok, kolla på följande:

 • Popularitet – Hur populär en Bitcoin eller Krytpto Wallet är en viktig faktor av flera anledningar, inte minst säkerheten. En digital plånbok är säker med hjälp av unik hårdvara och mjukvara. Om plånboken är populär och har många användare kommer mjukvaran uppdateras mer ofta. Hög popularitet = hög säkerhet.
 • Tillförlitlighet – Hur tillförlitlig är tillverkaren? Du ska inte ta onödiga risker när det handlar om dina pengar. OBS! Köp bara en Krypto Wallet från en tillförlitlig tillverkare och välkänt företag. Vi uppdaterar vår jämförelsetabell med jämna mellanrum. Använd den för att välja bästa Krypto plånboken.
 • Användarupplevelse – Bortsett från säkerhet är det som avgör vårt betyg mest användarupplevelsen. Det viktigaste är att Krypto plånboken är säker. Men den måste också vara enkel att använda.
 • Krypto valutor – Vilka krypto valutor skall du förvara i plånboken? De populära krypto plånböckerna i tabellen till höger kan förvara alla stora krypto valutor. Detta är ingenting du behöver tänka på om det inte handlar om en liten okänd krypto valuta.
 • Säkerhet – Krypto valutor ger dig mer frihet men samtidigt mer ansvar över säkerheten. VIKTIGT! Läs den här nybörjarguiden för att säkra dina Bitcoin och undvika vanliga misstag. Exempelvis; Förvara aldrig krypto valutor på en handelsplats, köp en säker plånbok. Använd bara en plånbok som är oöppnad och beställd från företagets officiella hemsida. En öppnad eller begagnad plånbok är inte säker!
 • Priset – Alla bästa Krypto Wallets i Sverige säljs för samma utgångspris. Priset blir först relevant när du ska köpa en premium-plånbok eller ett paketerbjudande. Exempelvis erbjuder vissa tillverkare dyrare plånböcker med touch-skärm och lägre pris när du beställer flera plånböcker samtidigt. Dina krypto valutor är säkrast med 2 st Bitcoin hardware wallets (”hårdvaruplånbok”).

LÄS OCKSÅ: Kryptovalutor följ vår enkla guide för att komma igång och börja investera i Bitcoin och andra kryptovalutor.

Handel i kryptovaluta

De bästa och populäraste leverantörerna av kryptovaluta handel

Ovan recenserade plattformar är alla superba. Välj din favorit.