fbpx

Bäst Krypto Plånbok

Bäst Krypto Plånbok. En Krypto plånbok är det första steget mot att kunna använda Bitcoin och annan kryptovaluta. Här beskriver vi vad en Krypto plånbok är, skillnader mellan olika varianter och rankar de vi tycker är bäst. En bitcoin plånbok är en app, hemsida eller enhet som hanterar dina privata Bitcoin-nycklar åt dig.

Varför måste man ha en Krypto Plånbok?

Utan en Krypto plånbok kan man inte ta emot, förvara eller spendera bitcoins. Du kan tänka på en bitcoin plånbok som ditt personliga gränssnitt gentemot Bitcoins nätverk, liknande hur din internetbank är en länk till det vanliga monetära systemet. Plånböcker för bitcoins inkluderar privata nycklar; hemliga koder som låter dig spendera dina bitcoins. Vill du ha stenkoll på dina kryptovalutor skall du köpa en Trezor eller Ledger plånbok och förvara dem på en sådan så kallad ”hard wallet” eller hårdvaruplånbok. Kom då ihåg ditt password…för utan det kommer du aldrig åt dina surt förvärvade kryptovalutor igen om du råkar glömma lösenordet. Numera har alla bra kryptobörser egna lösningar med wallets som innebär att du kan förvara dem tryggt och säkert hos dem. Vi rekommenderar där Binance wallet som är alldeles fantastiskt bra på alla sätt och vis, precis som hela Binance plattformen.

Läs mer
 • Prisvärd Wallet
 • Lagra över 1000 valutor
 • Företag grundat 2012
GÅ TILL SIDA
Läs mer
 • Mycket Säker
 • Snygg Hard Wallet
 • Stort Utbud
GÅ TILL SIDA
Läs mer
 • Toppklass Wallets
 • Mycket Prisvärda
 • Enkla Att Använda
GÅ TILL SIDA
Läs mer
 • Världens största börs
 • Stämda Av SEC
 • Mycket låga avgifter
GÅ TILL SIDA

I realiteten är det inte dina Bitcoin som behöver förvaras säkert utan nycklarna som låter dig använda dem.

Hur du ska förvara dina Kryptovalutor

Hur förvarar du dina sina Kryptovalutor säkert? Oavsett vilken Krypto plånbok du använder måste du veta följande:

 • Dela inte din privata nyckel med någon – När du använder en online krypto plånbok låter du en tredje part skydda din privata nyckel. Glömmer du ditt password så får du enkelt ett nytt. Men om du skall förvara kryptovalutor själv så glöm aldrig ditt password.
 • Förvara aldrig stora summor på en programvaru/online plånbok – Det är viktigt att dina Bitcoin och kryptovalutor förvaras säkert. En online plånbok och programvaru-plånbok är inte tillräckligt säkert för stora summor. Alla Bitcoin wallets som är kopplade till internet är sårbara för skadlig programvara och hackare.
 • Använd en säker Krypto plånbok – Den säkraste Krypto plånboken är en hardware wallet / hårdvaruplånbok. Det är krypterad hårdvara som inte är kopplad till internet, kallas även för kall förvaring. Dina privata nycklar är isolerade på en hårddisk vilket skyddar dina kryptovalutor mot datorvirus och hackare. Trezor har de bästa hårdvaruplånböckerna på marknaden.
 • Säkerhetskopiera alltid din plånbok – Eftersom vissa wallets använder interna dolda nycklar räcker det inte med att säkerhetskopiera din privata nyckel kopplad till den publika adressen. För att vara säker på att du kan återställa dina Bitcoin behöver du säkerhetskopiera hela plånboken. Vi rekommenderar att beställa en CryptoSteel.
 • Förvara inte din plånbok och kopia på samma ställe – När du har säkerhetskopierat din Krypto plånbok ska du förvara din kopia på ett annat ställe. Lås in den och berätta inte för någon vart den är.
 • För maximal säkerhet använd flera wallets – Vi rekommenderar alla att använda flera Bitcoin wallets för att sprida riskerna. För maximal säkerhet beställer du minst 2 st hårdvaruplånböcker. Samma sak med online. Att ha ett konto på exempelvis Binance eller Crypto.com är en bra setup, även för att du då kan roa dig med arbitrage handel mellan olika börser. (Arbitrage = du kanske köper Bitcoin på Crypto.com en dag samtidigt som du ser att kursen står högre på Binance, då för du snabbt över dem från Crypto.com till Binance och gör en vinst på x procent direkt.)

Hur väljer jag Bäst Krypto Plånbok?

Bitcoin fungerar som digitala kontanter och du behöver en wallet/plånbok för att förvara dina pengar. Det finns en mängd olika typer av Bitcoin wallets med olika för- och nackdelar. Vi hjälper dig välja bäst krypto plånbok för alla dina krypto valutor i jämförelsetabellen. Allra bäst och mest använda i världen är Trezor.

Syftet med en Bitcoin plånbok är att skydda dina kryptovalutor. Med andra ord är säkerheten det viktigaste när du väljer en plånbok. Men det finns andra saker som är bra att kontrollera och jämföra. För att välja rätt plånbok, kolla på följande:

 • Popularitet – Hur populär en Bitcoin eller Krypto Wallet är en viktig faktor av flera anledningar, inte minst säkerheten. En digital plånbok är säker med hjälp av unik hårdvara och mjukvara. Om plånboken är populär och har många användare kommer mjukvaran uppdateras mer ofta. Hög popularitet = hög säkerhet.
 • Tillförlitlighet – Hur tillförlitlig är tillverkaren? Du ska inte ta onödiga risker när det handlar om dina pengar. OBS! Köp bara en Krypto Wallet från en tillförlitlig tillverkare och välkänt företag. Vi uppdaterar vår jämförelsetabell med jämna mellanrum. Använd den för att välja bästa Krypto plånboken.
 • Användarupplevelse – Bortsett från säkerhet är det som avgör vårt betyg mest användarupplevelsen. Det viktigaste är att Krypto plånboken är säker. Men den måste också vara enkel att använda.
 • Krypto valutor – Vilka krypto valutor skall du förvara i plånboken? De populära krypto plånböckerna i tabellen till höger kan förvara alla stora krypto valutor. Detta är ingenting du behöver tänka på om det inte handlar om en liten okänd krypto valuta.
 • Säkerhet – Krypto valutor ger dig mer frihet men samtidigt mer ansvar över säkerheten. VIKTIGT! Läs den här nybörjarguiden för att säkra dina Bitcoin och undvika vanliga misstag. Exempelvis; Förvara helst aldrig kryptovalutor på en handelsplats, köp en säker plånbok så har du stenkoll själv och skyddar dig från hack av börser. Använd bara en plånbok som är oöppnad och beställd från företagets officiella hemsida. En öppnad eller begagnad plånbok är inte säker!
 • Priset – Alla bästa Krypto Wallets i Sverige säljs för samma utgångspris. Priset blir först relevant när du ska köpa en premium-plånbok eller ett paketerbjudande. Exempelvis erbjuder vissa tillverkare dyrare plånböcker med touch-skärm och lägre pris när du beställer flera plånböcker samtidigt. Dina krypto valutor är säkrast med 2 st Bitcoin hardware wallets (”hårdvaruplånbok”).

LÄS OCKSÅ: Kryptovalutor följ vår enkla guide för att komma igång och börja investera i Bitcoin och andra kryptovalutor.

Köp Kryptovaluta

De bästa Kryptobörserna

Ovan recenserade börser är alla trygga & säkra. Välj dina favoriter.