fbpx
Köpa Bitcoin - Hur Köper Man Bitcoin?

Köpa Bitcoin – Vad Skall Du Tänka På?

Köpa Bitcoin – Steg För Steg Guide till hur du kommer igång. Det blir allt fler som vill in och köpa Bitcoin nu med de senaste årens prisutveckling och hausse runt världens största kryptovaluta Bitcoin. Då det finns hundratals olika handelsplatser & kryptobörser och vissa är mindre seriösa har vi gjort en guide att tänka på. ByBit är en av våra absoluta favoriter med stort utbud, mycket låga avgifter, enkelt gränssnitt och fantastiskt bra VISA kort, leverage trading, NFT med mera.

Allra bästa multitrading plattformen är eToro – som dels har noll i courtage på Aktiehandel men också bra utbud och marknadens bästa copy trading funktion för handel med krypto CFD:er.

Binance är världens största kryptobörs och dess utbud av kryptovalutor, möjlighet att även här jobba med leverage trading, köpa NFTs med mera i kombination med enormt låga avgifter gör Binance till en annan favorit bland våra recenserade kryptobörser. Enklast av alla alternativ är ändå Revolut – den Londonbaserade succébanken där du kan köpa och sälja krypto enklare och snabbare än hos någon annan aktör på marknaden.

– Ny på krypto? Skapa konto på utmärkta tradingplattform eToro för en trygg, enkel & bra plattform med enormt stort utbud –

Steg 0 – innan du börjar

Investeringar i exempelvis aktier eller obligationer kan gå åt båda hållen, och att köpa bitcoin kan såklart också leda till  att man antingen tjänar pengar eller förlorar.

Innan du börjar investera i Bitcoin på allvar behöver du därför ställa dig ett antal frågor i steg 0:

 • Förstår du vad du vill köpa?
 • Hur skulle du reagera om priset gick ned?
 • Hur mycket pengar har du råd att riskera om det värsta händer?
 • Klarar din privatekonomi att bära en eventuell förlust?

Att spekulera i olika finansiella tillgångar kan både vara spännande och lönsamt – men glöm inte bort att du riskerar ditt kapital även om uppsidan lockar. Var försiktig.

Steg 1 – blicka inåt

Bestäm så vad du är ute efter. Vill du enbart ha prisexponering för att komma åt prisuppgången eller vill du äga riktiga bitcoins som kan användas i transaktioner vid ett senare tillfälle? Svaret på denna fråga påverkar nämligen vilken potentiell väg du kommer att gå.

Steg 2 – enbart prisexponering

Om du enbart vill ha prisexponering kan du köpa certifikat på exempelvis trygga eToro eller svenska Avanza. Certifikaten hos Avanza kan du äga i ett investeringssparkonto (ISK) eller i en traditionell depå. Denna väg ger en ”syntetisk” exponering mot bitcoin och följaktligen kan du inte göra transaktioner i bitcoin-nätverket. Å andra sidan slipper du allt krångel kring plånböcker och säker förvaring av dina bitcoins. Att investera och börja köpa bitcoin som svensk är det Revolut som är favoriten för rena bitcoin köp och Avanza om du vill spara i bitcoin fonder eller certifikat som det också kallas. Med sparandet i ISK kontot hos Avanza får du minimal skatt och det är mycket enklare än att köpa Bitcoin på en kryptobörs. Hos Revolut som är som Avanza men ännu bättre kan du också investera i kryptovaluta. I ett slutet system vilket innebär att du inte kan skicka dina kryptovalutor till exempelvis din wallet hos BingX eller Binance. Men hos Revolut kan du sälja Bitcoin och få betalt i svenska kronor på sekunden vilket är trevligt jämfört med inte minst de svenska kryptobörserna där sådant tar flera timmar eller dagar.

Steg 3 – mer än enbart prisexponering

Om du har en längre placeringshorisont än den kortsiktiga placeraren och tror på bitcoin som internationellt betalningsmedel och långsiktig värdebevarare kan du köpa ”riktiga” bitcoins. Köp Bitcoin och annan kryptovaluta på BingX för absolut lägsta avgifter och snabba transaktioner utan KYC.

Steg 4 – skapa en plånbok

Precis som fysiska kontanter behöver du förvara dina bitcoins någonstans. En bitcoin plånbok skiljer sig dock från traditionella plånböcker eftersom du behöver skicka över dina bitcoins till plånbokens unika adress. Observera att det enklaste är att förvara sina Bitcoins på exempelvis ByBit, Binance eller på BingX  som alla tillhör världens absolut största och säkraste kryptobörser.

Steg 5 – vilken plånbok är rätt för dig?

Vad gäller plånböcker finns en mängd olika leverantörer på marknaden. Vilken leverantör som är rätt för dig beror på ändamål och hur du ser på placeringen.

– Se Bäst Bitcoin Plånbok

Smidiga transaktioner

Om du vill göra frekventa transaktioner med lägre belopp kan en uppkopplad (online) plånbok vara rätt för dig. Vanligen räcker det med att ladda ned en app till telefonen och sedan följa instruktionerna för skapa ett konto. Tumregeln är att dessa onlinebaserade tjänsteleverantörer passar för mindre summor (mindre än 10 000 kr). Smidigheten har så att säga ett pris och medför en säkerhetsrisk.

Större belopp, högre säkerhet

Om du istället är intresserad av ett större belopp (över 10 000 kr) är det klokt att lägga in en säkerhetsdimension till och hålla dina privata ”nycklar” (som krävs för att spendera bitcoin) säkra och inte med en tredjepart. Då kan du välja en offlineplånbok (icke uppkopplad) som befinner sig i ”cold storage”. Här finns alternativ som Trezor (kostar cirka 700 kronor) eller Ledger (kostar 700 kr). Köp enbart dessa produkter från trovärdiga återförsäljare för att minimera risken för att någon har ”mixtrat” med hård- och/eller mjukvaran.

Steg 6 – dags att köpa Bitcoin

Nu när du väl har gjort förarbetet är det dags att köpa Bitcoin. Vid det här laget undrar ni sannolikt: var köper man bitcoins?

– Sätt in motsvarande 50 dollar på Binance här så får du genast 100 dollar i bonus! –

Du kan köpa Bitcoin på fler olika sätt, exempelvis:

  • Enklast och snabbast är London baserade neobanken Revolut där du kan investera i Bitcoin och +100 andra kryptovalutor extremt snabbt och enkelt.
  • Från ett svenskt företag som exv Trijo – har dock begränsat utbud och mycket högre avgifter än exv eToro, Bybit, Binance, Kraken med flera.
  • På en global börs som ByBit, Binance eller Kraken – alla betydligt proffsigare, billigare och bättre än de svenska aktörerna.
  • På en handelsplats som Binance – här kan du även handla med aktier, råvaror, index och CFD, ETF och bedriva leverage trading.
  • På svenska superba banken Avanza köper du inte bitcoin utan bitcoin certifikat (fonder eller ETF:er/ETP:er kallas det också)
  • Från norska kryptobörsen Firi handlar du som norrman eller dansk tryggt och säkert.

 

Alla börser/handelplatser kräver i princip någon form av registrering. Det betyder att du – precis som när du öppnar ett bankkonto – behöver fylla i ett formulär och skicka över en ID-handling alternativt verifiera din identitet med hjälp av BankID på mobilen eller BankID på kort.

– Vi recenserar många aktörer och på vår sida Bäst Kryptobörser hittar du ett stort antal handelsplatser & kryptobörser där du kan investera i Bitcoin direkt eller indirekt via certifikat –


Steg 7 – vad händer sedan då?

Efter att du har gjort stegen och har Bitcoins i din ägo blir sista frågan: vad gör du nu?

Om du tror att värdestegringen kommer fortsätta väljer du att inte göra någonting. Du ”sitter”  lugnt kvar på ditt innehav tills prisuppfattningen förändras. Ungefär som en ”buy and hold”-strategi för dina favoritaktier – du köper för att behålla dessa. Om du istället vill spendera dina Bitcoin kan du leta runt på nätet efter butiker och andra som accepterar bitcoin som betalningsmedel. Exempel på näringsidkare som accepterar bitcoin är resesajten Expedia, svenska Webbhallen, Microsoft och sportbilsföretaget Lamborghini. Om du vill sälja kan du vända dig till samma plats där du köpte dina Bitcoins. Med ByBit eller Binance VISA KORT kan du handla med dina krypto lika enkelt som med ditt gamla VISA kort.

Naturligtvis behöver du hålla dig informerad om vad som händer på Bitcoin-marknaden, hur lagstiftningen utvecklas på området, hur du håller dina Bitcoins säkra och så vidare.

Nu har du fått lära dig grundstegen i hur du kan köpa Bitcoin. Blockkedjeteknologin, som bitcoin är byggd på, är fascinerande och det finns mycket att lära sig.

Denna snabbguide ger en snabb introduktion – men samtidigt finns självklart flera faktorer att ta hänsyn till och vi uppmanar alla som är intresserade av marknaden att fortsätta sina självstudier.

Lycka till med investeringarna – men kom ihåg att handel med Bitcoin är som med alla investeringar en smula riskabelt och glöm inte bort att använda ert sunda förnuft.

– Vi recenserar många aktörer och på vår Bäst Kryptobörser hittar du ett stort antal handelsplatser och kryptobörser där du kan investera i Bitcoin direkt eller indirekt via certifikat –

Enklaste Sättet Att Köpa Bitcoin

Allra enklast och dessutom det tryggaste och säkraste alternativet att få exponering mot Bitcoin är ändå att använda svenska superba online banken Avanza och investera i deras Bitcoin fonder.

– Eller skapa konto på världens bästa kryptobörs BingX för en trygg & bra plattform med enormt stort utbud och ingen KYC –