fbpx

Ripple (XRP)

Ripple är världens fjärde största kryptovaluta, endast slagen av bitcoin, ethereum och Binance coin i marknadsvärde. Du kan köpa och sälja Ripple lika enkelt som du kan köpa och sälja Bitcoin, annan krypto, aktier, fonder med mera. Vår favoritbörs är BingX som har allt. Den är trygg, säker, rolig och enkel med extremt låga avgifter och ingen KYC.

Vad är Ripple/XRP?

Företaget är Ripple som är ett öppet betalsystem och dess kryptovaluta heter egentligen XRP. Bolagets mål är att göra det möjligt för människor att slå sig fria från gamla finansiella institutioner som banker, kreditkortsföretag och andra nätverk som skapar och underhåller avgifter. Sett till marknadsstorlek och kapital så är Ripple(XRP) den fjärde största kryptovalutan, precis bakom BNB.

Ripples nätverk har nu i sitt konto flera miljarder dollar i kryptovaluta värde. Den var byggd som ett digitalt betalningsnätverk för finansiella transaktioner i realtid och är också huvudägaren av Ripple XRP- det digitala myntet som ökade sitt värde 40 gånger bara under 2017. För att undvika förvirring så hänvisas nätverket som Ripple och Ripple-myntet som XRP. Frekvensen som innebär när man släpper nya mynt i systemet påverkar dess pris och kurs. Totalt sett så finns det 100 miljarder XRP’s och Ripple äger ca 60% av dem. Om du tar allt detta värde i beräkning så skulle det vara värt mer än flera amerikanska startup företag tillsammans. XRP är majoritetsägt och knutet till ett enda företag.
Ripple investerar hela tiden i dess nätverk och i växande partnerskap med globala företag och finansiella institutioner.

Några av de banker som tecknat kontrakt med Ripple inkluderar BBVA, svenska SEB, Start One Credit Union, och Cambridge Global Payments. Allteftersom marknaden och nätverket fortsätter växa så gör även XRP potentiella värde.

Hur du handlar Ripple i 4 enkla steg:

 • Öppna ett handelskonto hos BingX
 • Sätt in pengar på ditt konto
 • Fyll i ditt föredragna investeringsbelopp
 • Köp XRP


– BingX
är en branschledande kryptobörs – utsedd till världens bästa kryptobörs 2022 av TradingView – som har mycket låga avgifter, enormt utbud & ingen KYC!

Varför skall du handla krypto-fonder med BingX?

 • Kompromisslös säkerhet– med sex reglerande myndigheter och segregerade konton så är dina pengar skyddade hela tiden.
 • Många kryptos att välja mellan– handla på en rad olika kryptos
 • Inga dolda avgifter– man erbjuder noll i avgifter och inga bankavgifter på överföringar.
 • Krypto sover aldrig- BingX är en av få handelsplatser som erbjuder dygnet-runt service och support på massor med språk.
 • Generös utlåningsrätt- öka ditt ursprungliga kapital med generös utlåningsrätt och få betydligt mer exponering till handel än ditt kontosaldo. Upp till 2:1 (för EU-invånare) och 25:1 (för icke-EU-invånare).
 • Begränsa din risk– du kan ställa in i förväg vinst och förlustnivåer genom att använda stop losses eller ta vinst ordrar när du handlar. Bestäm det maximala beloppet som du är beredd att riskera när du spekulerar på priset eller så ställer du in ett pris som du vill ta vinst vid. Framtida ordrar som Buy Stops och Buy Limits finns också tillgängliga.
 • Handla kryptos mot FIAT valutor– olikt många andra börser därute som begränsar sina kunder att bara handla krypto mot krypto så kan BingX kunder handla FIAT valutor (USD, EUR, JPY etc.) också.

Fördelar Med Att Handla Krypto Med BingX

 • BingXr ebjuder XRP och XRP leverage trading
 • Du kan börja handla från så lite som 10 €
 • Du kan sälja (Go short) och gå potentiellt med vinst även när marknadens pris är på en nedåtgående trend
 • Ingen exponering mot hackning eller stöld eftersom du helt enkelt inte äger en digital plånbok
 • Utför handel med bara 3 klick, fritt från den komplexa köpprocessen med kryptos – utan KYC


– Köp Ripple XRP på BingX 

Mer Om Ripple (XRP)

Baserat på Ripples sajt så är deras koncept en ”basinfrastruktur teknologi” Idén bakom utvecklades 2004 av Ryan Fugger från Vancouver, Kanada. Valutan utvecklades under de närmsta tio åren tills flera banker år 2014, började använda XRP och de relaterade betalningsnätverken. Ripple-systemet erbjuder flera fördelar till banker som t.ex. distribuerade liggare, pris och säkerhet.

Företaget bakom Ripple är “OpenCoin”. Det finns två separata enheter som utgör Ripple:

 • Betalningsnätverket- Ripple
 • Den faktiska valutan på betalningsnätverket- XRP Ripple

Genom att bygga på det decentraliserade digitala systemet så är Ripples koncept att arbeta med olika betalningssystem världen över.

Ripple gör det möjligt för företag att göra transaktioner på mellan 3-5 sekunder. Betalningarna processas och tas emot automatiskt och är oåterkalleliga. Flera finansiella institutioner världen över har etablerat partnerskap och börjat använda Ripple systemet.

På många sätt så är Bitcoin och XRP lika. Precis som Bitcoin så har Ripple-myntet ett begränsat antal nummer av mynt som kan mineas. Båda kan föras över från part till part och båda har digitala säkerhetsnycklar för att förhindra personlig transaktion av mynt. Betalningsinformationen på liggaren är privat, dock så är informationen om transaktioner offentlig. Personerna bakom insisterar på att de tillhandahåller snabbare transaktionstider än Bitcoin, därför att det inte sker något väntande på blockbekräftelse och att transaktionerna sker mycket snabbt genom deras nätverk.

– Köp Ripple XRP på BingX 

Skillnaderna mellan Bitcoin och Ripple

Likheter:

 • Båda är öppen källkod- ägs inte av något företag eller individ
 • Transaktioner för båda kan vara anonyma och gratis på nätet
 • Både Bitcoin och Ripple är decentraliserade valutor (inga banker eller godkännanden krävs)

Skillnader:

 • Ripple är snabbare när det gäller processandet av transaktioner och mer energieffektivt än Bitcoin
 • Bitcoin ägs av communityn medan Ripple ägs av ett privat företag och dess interna liggare är en stängd affär
 • Det totala värdet av alla Bitcoins i omlopp är ca 580 miljarder dollar medan för Ripple så är det cirka 27 miljarder dollar.


Största skillnaden:

Bitcoin vill förändra VAD vi betalar med; Ripple vill förändra hur vi betalar.


LÄS OCKSÅ – Köp Ripple – så enkelt köper du världens tredje största kryptovaluta