fbpx

Nya Dumheter Uppdagas Hos FTX

Skandalomsusade kryptobörsen FTX har köpt fastigheter för nästan 121 miljoner dollar på Bahamas, enligt en medierapport. Några av dessa var tänkta att användas av företagets ledande befattningshavare, har citerade dokument avslöjat. Även grundaren Sam Bankman-Fried tycks ha fått ett hus på ön.

FTX, föräldrarna till dess grundare och VD Sam Bankman-Fried (SBF), och höga chefer för den insolventa kryptovalutabörsen har köpt minst 19 fastigheter värda nästan 121 miljoner dollar på Bahamas under de senaste två åren, rapporterade Reuters, med hänvisning till fastighets-statistik.

Bland köpen fanns lyxiga hus vid stranden, inklusive sju bostadsrätter i en dyr semesterort som heter Albany, som kostar nästan 72 miljoner dollar, uppger nyhetsbyrån. Dessa förvärvades av en FTX-enhet och skulle användas som ”bostad för nyckelpersoner”, visar dokumenten.

SBF Föräldrar Står På Ett Lyxhus

Handlingarna för en annan fastighet med tillgång till stranden, belägen i ett gated community i Old Fort Bay, visar Bankman-Frieds föräldrar som innehavare. Enligt ett av dokumenten daterat den 15 juni var det tänkt att användas som ett ”fritidshus”.

Som svar på en förfrågan från Reuters sade en talesman för paret, juridikprofessorerna vid Stanford University, Joseph Bankman och Barbara Fried, att de hade försökt lämna tillbaka egendomen till FTX sedan före rekonstruktions-förfarandet, och tillade utan att utveckla att de väntar på ytterligare instruktioner.

Bahamas registrerade FTX, en av världens största kryptobörser, ansökte om kapitel 11 konkursskydd i USA den 11 november. Företaget placerades under frivillig administration och förlorade sina licenser i flera jurisdiktioner medan SBF avgick som verkställande direktör. Myndigheter, från Japan till Turkiet, har inlett undersökningar av dess senaste kollaps, som följde på en ström av uttag tidigare i november, vilket enligt uppgift lämnade en miljon fordringsägare med sammanlagda förluster i miljarder dollar.


Relaterad Läsning

 

Följ Oss På Sociala Media

Senaste uppdateringarna

Skandinaviska Bluedot Crypto har en unik så kallade ”User Custody”-lösning där du som användare är den enda som kommer åt ditt konto och dina coins. Detta betyder att du är helt trygg hos Bluedot som ej kan hackas och som garanterar att dina pengar är helt säkra. Inte ens Bluedots medarbetare kan komma åt och missbruka ditt konto – så till skillnad mot FTX så kan inte Bluedot spekulera med eller stjäla dina pengar. Man har byggt världens säkraste kryptobörs med Above Bank Level Security helt enkelt.