fbpx

Deutsche Bank Gör Ny Analys

Deutsche Banks amerikanska chefsekonom, Matt Luzzetti, förklarade i ett meddelande till kunder på fredagen att en lågkonjunktur kommer tidigare och att den kommer att bli allvarligare än tidigare förutspått, rapporterade Yahoo Finance.

Banken sade i april att den amerikanska ekonomin kommer att befinna sig i en ”stor” lågkonjunktur i slutet av nästa år.

Luzzetti förtydligade nu: ”Sedan den tiden har Fed genomfört en mer aggressiv räntepolitik, de finansiella förhållandena har stramats åt kraftigt och ekonomisk data börjar visa tydliga tecken på avmattning.” Deutsche Bank-ekonomen fortsatte:

Som svar på denna utveckling förväntar vi oss nu en tidigare och något svårare lågkonjunktur.

Federal Reserve höjde sin referensränta med 75 punkter förra veckan – den största ökningen sedan 1994.

I sin halvårsrapport till kongressen som släpptes i fredags, sade Fed: ”Kommittén är mycket medveten om att hög inflation medför betydande svårigheter, särskilt för de som har minst förmåga att möta de högre kostnaderna för väsentliga varor … Utskottets åtagande att återställa prisstabilitet – vilket är nödvändigt för att upprätthålla en stark arbetsmarknad — är ovillkorlig.”

Deutsche Bank-ekonomen noterade:

En strängare åtstramning av de finansiella förhållandena kan lätt dra fram recessions-risker till runt årsskiftet, vilket kan kortsluta Feds åtstramningscykel.

Han tillade: ”Med det sagt, högre inflation under den perioden skulle sannolikt begränsa Feds förmåga att sänka räntorna för att motverka nedgången. Å andra sidan skulle en mer motståndskraftig ekonomi på kort sikt med mer ihållande inflationstryck innebära en uppåtrisk för vår Fed-syn.

– Köp kryptovaluta på världens största kryptobörs Binance –

Tidigare denna månad varnade Världsbanken för en global lågkonjunktur. ”För många länder kommer en lågkonjunktur att vara svår att undvika”, sade president David Malpass.

Andra som har varnat för en inkommande lågkonjunktur inkluderar Teslas vd Elon Musk, Citigroups vd Jane Fraser, Soros Funds vd Dawn Fitzpatrick, The Big Short-investeraren Michael Burry och Rich Dad Poor Dad-författaren Robert Kiyosaki.

Relaterad Läsning

– Köp kryptovaluta på världens största kryptobörs Binance –

OBS! Öppna konto på Binance och sätt in 100 dollar så får du 50 dollar i bonus!