fbpx

Antoni Trenchev Ser Likheter i Historien

Nu adderar NEXO-grundaren lite extra till paniken på kryptobörserna genom att jämföra situationen med 1907 års finanskris. Grundaren av världens största kryptolåneplattform skräder inte orden.

Antoni Trenchev, medgrundare och managing partner för kryptolåneplattformen Nexo, har liknat den nuvarande kryptokraschen vid paniken 1907 – den första globala finanskrisen på 1900-talet, under vilken rika Wall Street-institutioner tvingades komma till räddning av sina kämpande kamrater.

”Det här påminner mig ärligt talat om bankpaniken 1907 där JP Morgan tvingades gå in med sina egna medel och sedan samla alla de killar som var solventa för att fixa situationen”, sade Trenchev till Bloomberg TV på fredagen. ”Det var pre-Federal Reserve, så det fanns ingen långivare i sista hand.”

Han tillade att ”situationen just nu är väldigt lik” de händelserna, och betonade att företaget är fast beslutet att vara en del av lösningen som kommer att resultera i en konsolidering av det bredare kryptospacet och inte minst DeFi delen.

Tidigare i veckan kom NEXO ut med erbjudandet att köpa ut sunda tillgångar från krisande konkurrentern Celsius. Läs mer på NEXO.

Om Celsius, en kryptoutlåningsplattform med nästan 12 miljarder dollar i tillgångar under förvaltning, skulle bli insolvent kan det få en dominoeffekt på marknaden, liknande den vi också såg 2009 då hela FIAT-systemet höll på att kollapsa och Lehman Brothers sattes i konkurs. Ett av företagen som riskerar att inte klara av sina skulder är Three Arrows Capital (3AC). Den Singapore-baserade kryptohedgefonden började enligt uppgift sälja av tillgångar tidigare denna vecka, inklusive 40 miljoner USD i Lido Staked Ethereum (stETH).

Tidigare samarbetade Nexo med 3AC om utvecklingen av en icke-fungibel token (NFT) utlåningsprodukt; dock tog det projektet aldrig fart.

Relaterad Läsning

– Investera i kryptovaluta och få bästa räntan på NEXO  

– Investera i kryptovaluta och få bästa räntan på NEXO  

https://9capital.org/
http://2982hotel.site/contact/
https://vatankurumsal.com/
http://gitasantihnusantara.org/
https://home-fixers.ae/
https://t-k.vip/
https://adrianazuniga.net/
https://adamoorthopaedic.com/
http://ciseelektrik.com/
https://smec.com.sg/
http://eventsglobal247.com/
https://reviewgames.id/
https://dtaajq.com/
http://imkovadesarollo.com/
https://www.nazaistudio.ma/
http://econohogar.com/
http://www.bellacucina.cl/
http://biroutraduceriploiesti.ro/
http://bcsservices.co.za/
https://suntech.com.co/
http://www.icekulbrands.co.za/
https://fundacionbartolocolon.com/
https://belajarbaking.xyz/
http://dinhhuonggiaoduc.com/
http://dronesgoiania.com.br/