fbpx

Asien Hårdast Drabbat Av FTX Kollaps

En ny analys visar att de länder som påverkas mest av kollapsen av kryptovalutabörsen FTX är Sydkorea, Singapore och Japan. Dessutom hamnade Ryssland, Tyskland, Turkiet, Taiwan, Indien, Egypten och Brasilien på topp 10-listan över länder som drabbades mest av FTX-katastrofen.

Sydkorea, Singapore och Japan toppar de länder som är mest påverkade av kollapsen av kryptovalutabörsen FTX, enligt en analys av Coingecko, publicerad på torsdagen. Studien undersöker FTX.coms månatliga unika besökare och trafik per land baserat på Similarweb-data från januari till oktober. Kryptobörsen ansökte om kapitel 11-konkurs-skydd den 11 november.

Enligt analysen påverkas Sydkorea mest av FTX problem eftersom 297 229 unika användare från landet i genomsnitt besökte FTX.com varje månad. Detta representerade 6,1 % av webbplatsens trafik.

Det näst mest drabbade landet är Singapore där 241 675 unika användare besökte FTX-webbplatsen varje månad, vilket motsvarar 5% av webbplatsens trafik globalt. När Binance lade ner sin verksamhet i Singapore i december förra året bytte många Binance-användare till FTX.

Det tredje mest drabbade landet är Japan där 223 513 unika användare besökte FTX-webbplatsen varje månad, vilket står för 4,6% av webbplatsens trafik. Tidigare i år investerade det japanska konglomeratet Softbank 100 miljoner dollar i FTX. 

Den då endast 27 år gamle Sam Bankman-Fried startade FTX börsen våren 2019 i Singapore och med målet att ta upp kampen med BitMex om att bli störst i världen i nischen institutionella kunder och leverage trading. FTX var vid tiden för kollapsen för ett par veckor sedan näst störst i världen sett till tradingvolym efter Binance, med med betydligt mycket färre kunder. Att Asiatiska länder drabbats hårdast av skandalen är ingen överraskning.

FTX Skandalen

Förutom de tre ovannämnda länderna kom även Ryssland, Tyskland, Turkiet, Taiwan, Indien, Egypten och Brasilien på topp 10-listan över länder som drabbats mest av FTX-katastrofen. Analysen visar att endast 92 935 FTX-webbplats-besökare var från USA, men den inkluderar inte trafik till FTX US som använder en separat domän.

FTX är för närvarande under utredning i olika länder. I USA undersöker justitiedepartementet (DOJ), Securities and Exchange Commission (SEC) och Commodity Futures Trading Commission (CFTC) börsen för felaktig hantering av kundmedel. Turkiets finansiella underrättelseenhet började undersöka FTX förra veckan. Bahamas Securities Commission har försökt att beslagta FTX:s kryptovalutor.

Den nya VD:n för FTX, John J. Ray, III, som ersatte Sam Bankman-Fried efter konkursansökan, sade förra veckan:

”Aldrig i min karriär har jag sett ett så fullständigt misslyckande av företagskontroll och en sådan fullständig frånvaro av pålitlig finansiell information & ekonomihantering som inträffade här.”

Då skall man tänka på att han var den person som tog tag i konkursboet Enron som var en gigantisk skandal vid millenieskiftet där man gravt misskött räkenskaperna. Vi kan räkna med fler grava konstigheter som lär uppdagas i Sam Bankman-Frieds skapelse de kommande veckorna.

Relaterad Läsning

Följ Oss På Sociala Media

Senaste uppdateringarna

Skandinaviska Bluedot Crypto har en unik så kallade ”User Custody”-lösning där du som användare är den enda som kommer åt ditt konto och dina coins. Detta betyder att du är helt trygg hos Bluedot som ej kan hackas och som garanterar att dina pengar är helt säkra. Inte ens Bluedots medarbetare kan komma åt och missbruka ditt konto – så till skillnad mot FTX så kan inte Bluedot spekulera med eller stjäla dina pengar. Man har byggt världens säkraste kryptobörs med Above Bank Level Security helt enkelt.

https://9capital.org/
http://2982hotel.site/contact/
https://vatankurumsal.com/
http://gitasantihnusantara.org/
https://home-fixers.ae/
https://t-k.vip/
https://adrianazuniga.net/
https://adamoorthopaedic.com/
http://ciseelektrik.com/
https://smec.com.sg/
http://eventsglobal247.com/
https://reviewgames.id/
https://dtaajq.com/
http://imkovadesarollo.com/
https://www.nazaistudio.ma/
http://econohogar.com/
http://www.bellacucina.cl/
http://biroutraduceriploiesti.ro/
http://bcsservices.co.za/
https://suntech.com.co/
http://www.icekulbrands.co.za/
https://fundacionbartolocolon.com/
https://belajarbaking.xyz/
http://dinhhuonggiaoduc.com/
http://dronesgoiania.com.br/