fbpx

Bitpanda Avskedar 27% Av Personalen

Kryptovintern blir kallare och sätter fler och fler Web3-företag i den svåra situationen att skära ner personal. Under ett företagssamtal tidigare idag meddelade Bitpanda i Wien, Österrike att man skulle minska sitt antal medarbetare från 1 000 anställda till 730.

Europas största kryptobörs Bitpanda meddelade idag att man ansluter sig de kryptobörser som entledigar medarbetare med anledning av den snabbt vikande konjunkturen i världen.

”Vi är engagerade i Bitpandas uppdrag, därför måste vi vidta beslutsamma åtgärder nu”, sade företaget i ett blogginlägg. ”Konsekvenserna gör ont: vi måste släppa en del av vårt team och skala ner till en målorganisationsstorlek på cirka 730 personer.”

Bitpanda ansluter sig till en snabbt växande lista över kryptobörser som har meddelat uppsägningar i spåren av den branta konjunkturnedgången. Andra företag som skär ned på anställda inkluderar Crypto.com, Bitso, Buenbit, BlockFi och jätten Coinbase, som minskade 18% av sin personalstyrka och till och med återkallade anställningserbjudanden till nyanställda.

I en Slack-tråd som ingår i inlägget nämner BitPanda förändrade marknadssentiment, geopolitiska spänningar, stigande inflation och oro för en hotande lågkonjunktur som några av orsakerna till uppsägningarna.

Som Kryptovalutaguiden rapporterat så har även det stora kryptoinvesterings-företaget Three Arrows Capital hamnat i stora problem som än så länge i huvudsak mörkats. Stora staking- och stora krypto-lånebolaget NEXO har erbjudit sig att köpa ut sunda tillgångar från Celsius då man än så länge inte drabbats av några katastrofer själva. För närvarande är de enda stora kryptoföretagen som gör det tillräckligt bra för att anställa folk Binance, Kraken, Polygon, OpenSea och Ripple. Financial Industry Regulatory Authority (FINRA) vill också anställa personer med kryptoexpertis.

”Det finns massor av osäkerhet på finansmarknaderna just nu och även om vi vet att branschen är cyklisk, vet ingen när marknadssentimentet kommer att förändras,” sade Bitpanda.

BitPanda Är Europas Största Kryptobörs

Bitpanda grundades i oktober 2014 av Eric Demuth, Paul Klanschek och Christian Trummer och är en plattform för handel med digitala tillgångar inklusive Bitcoin, Ethereum och även råvaror som silver och guld.

Företaget backas upp av teknikmiljardären Peter Thiel, som ledde en serie insamlingar på totalt över 500 miljoner dollar för den europeiska börsen mellan september 2020 och augusti 2021. I augusti 2021 hade Bitpanda en värdering på 4,1 miljarder dollar. Vid den tidpunkten hade BitPanda imponerande 3 miljoner kunder och var verksamma i 8 länder i EU.

Peter Thiel grundade PayPal tillsammans med Elon Musk, var tidigt med i Facebook och påstår sig ha träffat Satoshi Nakamoto på en beach på Bahamas redan år 2000.

 

Relaterad Läsning


– Köp kryptovaluta på Europas största kryptobörs Bitpanda –

– Köp kryptovaluta på Europas största kryptobörs Bitpanda –