fbpx

Vad är Bitcoin mining?

Så funkar Bitcoin Mining. Bitcoin Mining är ett distribuerat konsensussystem. Det innebär att ett stort antal människor runt om i världen är involverade i underhållet av Bitcoin-nätverket. Mining är en term som används för att beskriva processen för att validera transaktioner som väntar på att inkluderas i blockchain-tekniken.

Så funkar Bitcoin mining

En kronologisk ordning för transaktioner uppnås genom mining. Om en transaktion ska bekräftas och inkluderas, måste den vara förpackad i ett block som måste överensstämma med strikta krypterings regler. De verifieras och valideras av gruvarbetarna på nätverket och det finns ingen inblandning från några myndigheter. Detta skyddar Bitcoins nätverks neutralitet. Man kan göra en jämförelse med att använda kreditkort i det traditionella elektroniska pengasystemet. Varje betalning måste verifieras och registreras av kreditkortsföretaget (till exempel MasterCard eller Visa).

Hela kassaflödet i det moderna banksystemet spelar in i centraliserade system, och de är mycket mottagliga för manipulation.

Bitcoin har däremot inte en centraliserad organisation som bekräftar transaktioner. Detta arbete görs av Bitcoin miner, och de skapar också nya Bitcoins i processen!

Men vad är processen som kallas Bitcoin mining? Var kommer denna term ifrån?

Bitcoin mining – grunderna

Många är en smula bekanta med processen med exempelvis guldbrytning. Man måste lägga in en viss mängd arbete för att hämta det råmaterial som har värde i människors ögon. Bitcoin är inte mycket annorlunda i det avseendet, förutom att det är en helt digital resurs, så gruvprocessen äger rum i den virtuella världen.

Det finns ett ekonomiskt incitament för guldbrytning när kostnaderna för mining av ett gram guld (arbetskraft, löner, sociala avgifter, utrustning med mera) är mindre än värdet av ett gram guld.

Bitcoin är liknande i detta avseende, men en BTC miner upptäcker nya Bitcoins på förutbestämda, stigande svårighetsgrader och ökad energiförbrukning.

Det finns ett ekonomiskt incitament med bitcoin mining online när kostnaderna för miningen av Bitcoin (el, datorkraft) är lägre än värdet av belöningen.

 

Hårdvaruutrustning för kryptovaluta mining

Steg ett för att börja med Bitcoin mining är att investera i lämplig hårdvara eftersom det är den  viktigaste faktorn för framgång.

I princip kan alla mina kryptovalutor som Bitcoin. Man måste köra en dedikerad bitcoin mining hardware på sin dator.

Under de första åren av Bitcoins existens var det fullt tillräckligt att använda vanliga hemdatorer och konsument-GPU-enheter, men de senaste åren har det blivit ganska ineffektivt. En stor bidragande faktor var uppkomsten av de så kallade ASIC-enheterna (Application-Specific Integrated Circuit) eftersom de är mycket effektivare och konkurrenskraftiga BTC-minare. De utför endast specifika typer av beräkningsåtgärder som krävs för kryptovaluta-mining. Detta är högljudda och varma enheter som inte är helt lämpliga för hemmiljöer.

Ethereum blev mycket populärt under 2016 och 2017, eftersom det möjliggjorde stora vinster av mynt med hjälp av hemdatorer, i kombination med en växande marknad samt stora vinster.

Hur man börjar mina kryptovalutor

Nu vet vi att kryptovaluta mining kräver utrustning som använder så lite el som möjligt. Vi söker alltid efter den bästa kombinationen av pris och prestanda.

Om du bestämmer dig för att börja med kryptovaluta mining, måste du tänka på att du kommer att ha svårt på grund av priset på el. Detta med att mina själv kallas solo-mining, men det  är att rekommendera att gå med i en mining pool som använder sin kombinerade datorkraft för krypto mining.

Du behöver specialiserad programvara, utan vilken den inte fungerar, även om du har den bästa hårdvaran för att krypto mining. En stor del teknisk kunskap krävs för att installera programvaran, så den här processen är avsedd för dem med lite mer erfarenhet.

how does bitcoin mining work

En typisk rigg av någon som är lite mer allvarlig med krypto mining. Vi kan se åtta grafikkort, två nätaggregat och ett moderkort. Det här är alla vanliga konsumentkomponenter som du har i din dator.

 

Utbetalning av belöningar för krypto mining

När du har installerat Bitcoin mining hardware och -software, kan du omedelbart börja mina! Men du kanske undrar var du kommer att få dina potentiella intäkter.

Utbetalningar utförs oftast med Bitcoin eftersom det är den absolut populäraste kryptovalutan i mininggemenskapen.

Du vet förmodligen redan att Bitcoin inte kan sparas på ditt bankkonto, så du behöver en Bitcoin plånbok. 

Du måste vara mycket försiktig när du väljer en plånbok. Bitcoin-transaktioner är oåterkalleliga, så ingen borde någonsin få tillgång till dina privata nycklar.

En Bitcoin plånbok är alltid gjord av två delar. Den första delen är plånbokens offentliga nyckel (kallas också en offentlig adress), som kan delas med andra. Den andra delen är en privat nyckel, som aldrig får avslöjas offentligt.

Kryptoplånböcker är indelade i två grundläggande kategorier:

  • Heta plånböcker – constant kopplade till Internet,
  • Kalla plånböcker – inte kopplade till Internet,

Och fyra grundläggande delkategorier:

  • Hårdvaruplånböcker
  • Papperplånböcker
  • Online plånböcker
  • Mjukvaruplånböcker

Vi rekommenderar plånböcker som Ledger eller Trezor-enheter.

LÄS MER – du kan läsa mer om Wallets här – Bäst Bitcoin plånbok

https://9capital.org/
http://2982hotel.site/contact/
https://vatankurumsal.com/
http://gitasantihnusantara.org/
https://home-fixers.ae/
https://t-k.vip/
https://adrianazuniga.net/
https://adamoorthopaedic.com/
http://ciseelektrik.com/
https://smec.com.sg/
http://eventsglobal247.com/
https://reviewgames.id/
https://dtaajq.com/
http://imkovadesarollo.com/
https://www.nazaistudio.ma/
http://econohogar.com/
http://www.bellacucina.cl/
http://biroutraduceriploiesti.ro/
http://bcsservices.co.za/
https://suntech.com.co/
http://www.icekulbrands.co.za/
https://fundacionbartolocolon.com/
https://belajarbaking.xyz/
http://dinhhuonggiaoduc.com/
http://dronesgoiania.com.br/