fbpx

Uruguay Reglerar Krypto

Uruguayansk verkställande makt föreslår kryptoproposition för att legalisera kryptohandel i landet och skapa tydliga regler.

Den verkställande makten i Uruguay har presenterat ett lagförslag för landets parlament med syftet att klargöra hur kryptovaluta-relaterade aktiviteter kommer att regleras. Detta, om det godkänns, kommer att vara det första lagförslaget för att ta itu med den gråzon där kryptovalutabörser och tjänsteleverantörer för virtuella tillgångar verkar i landet.

Det föreslagna lagförslaget ändrar Uruguays centralbanks organiska stadga och introducerar Superintendence of Financial Services, en organisation som är en del av centralbanken, som den huvudsakliga tillsynsmannen över verksamheten hos leverantörer av virtuella tillgångar. I denna mening fastställer dokumentet att börser, företag som underlättar köp och sälj av virtuella tillgångar och tredje parter som lånar ut finansiella tjänster relaterade till erbjudandet eller försäljningen av en virtuell tillgång kommer att betraktas som en del av denna klass.

Lagförslaget introducerar dock en annan klass av organisationer som ”utfärdare av virtuella tillgångar”, och definierar den som en plattform som utfärdar alla typer av virtuella tillgångar som ingår inom regleringsområdet eller begär upptagande av reglerade virtuella tillgångar på en handelsplattform för virtuella tillgångar.

Central Bank of Uruguay Kommer Hantera Tillsyn

Liksom andra lagförslag i Sydamerika lägger Uruguay all tillsyn relaterad till dessa uppgifter i händerna på landets centralbank. Dokumentet förklarar

Med de föreslagna ändringarna kommer både de tidigare reglerade ämnena och de nyligen införlivade enheterna som verkar med virtuella tillgångar att vara föremål för övervaknings- och kontrollbefogenheterna från Uruguays centralbank.

Texten hänvisar också till virtuella tillgångsvärdepapper, som kallas de digitala motsvarigheterna till de redan kända finansiella värdepapperen.


Relaterad Läsning

– Kolla in svenska jättebörsen BluedotCrypto för bästa utbudet av kryptovaluta –

https://9capital.org/
http://2982hotel.site/contact/
https://vatankurumsal.com/
http://gitasantihnusantara.org/
https://home-fixers.ae/
https://t-k.vip/
https://adrianazuniga.net/
https://adamoorthopaedic.com/
http://ciseelektrik.com/
https://smec.com.sg/
http://eventsglobal247.com/
https://reviewgames.id/
https://dtaajq.com/
http://imkovadesarollo.com/
https://www.nazaistudio.ma/
http://econohogar.com/
http://www.bellacucina.cl/
http://biroutraduceriploiesti.ro/
http://bcsservices.co.za/
https://suntech.com.co/
http://www.icekulbrands.co.za/
https://fundacionbartolocolon.com/
https://belajarbaking.xyz/
http://dinhhuonggiaoduc.com/
http://dronesgoiania.com.br/