fbpx

Desperation Hos Ledningen I Nigeria

Desperationen tycks mer och mer tydlig hos de styrande i Nigeria. Nigeria har störst krypto användande per capita i världen och regeringen har länge sökt bekämpa denna utveckling. Kryptovalutaguiden följer utveckligen och har under hösten rapporterat om utvecklingen av Afrikas första CBDC eNaira i flertalet artiklar

Att Nigeria överhuvudtaget tagit fram en egen CBDC beror på att man vill konkurrera med Bitcoin som Nigerianerna tagit till sig i en enorm omfattning. Bara de senaste 4 åren har Nigerianer köpt Bitcoin för 3,6 miljarder dollar. Över hela Afrika har befolkningen inte oväntat tagit till sig kryptovalutor då man har en mycket negativ bild av banker.

Godwin Emefiele på Centralbanken i Nigeria (CBN), säger nu också att en majoritet av kryptovalutatransaktioner är inbäddade i olaglighet. Han hävdar också att det inte finns utrymme för kryptovaluta i det nigerianska bankområdet.

Onekligen är de styrande i Afrikas största land desperata, livrädda att tappa kontrollen och mista skatteintäkter när befolkningen oavsett deras åtgärder väljer att handla med krypto mer och mer.

Läs också om gårdagens nyhet från Nigeria – En halv miljon användare av Nigerias eNaira – vilket inte är mycket med en befolkning på över 200 miljoner…