fbpx

Bitcoin Under 21 000 Dollar Under Natten

Raset på kryptomarknaderna bara fortsätter. Diverse självutnämnda experter i Sverige och utomlands har i flera veckor och så sent som för ett par dagar sedan basunerat ut analyser som talar om att det är i bear markets man blir miljonär samt visat grafer på en nära förestående Bull market. Det är inte sannolikt att en sådan skall uppstå än. 

Varför går det så våldsamt dåligt för kryptovaluta kurserna just nu? När kommer vändningen? Kan det gå ner till noll som de riktigt deppiga individerna påstår… och nu kanske verkligen hoppas på?

För det första: mänskligheten har haft noll eller negativ ränta sedan den senaste stora konjunkturnedgången 2008-2009. Så i januari 2020 var i stort sett hela EU utan tillväxt. Italien hade haft negativ tillväxt ett bra tag, Tyskland var i recession med 0,1% nedgång i BNP två kvartal i rad innan man plötsligt ångrade det senaste kvartalets siffror. Sverige hade ej haft ngn ökning av BNP/Capita på många år, trots tidernas längsta (och mest dopade) högkonjunktur. Då dopade vi oss ännu mer med 2 års galet pengatryckande i syfte att hålla uppe konsumtionen…

Bubblor Överallt Och Hyperinflation

Vi har skapat bubblor precis överallt. Såsom mänskligheten gjort ända sedan tulpanlökarna i Holland. Aktiemarknaden är väldigt högt värderad (dock inte i nivå med 2008-09). Företag i världen är högre belånade än vid finanskrisen. Bopriserna är på många håll i världen uppblåsta. I Stockholm till helt extrema nivåer. Och så krypto. I november i fjol var totala marknadsvärdet på alla kryptovalutor 3 biljoner dollar. I natt föll värdet under 1 biljon dollar för första gången sedan januari 2021. Med anledning av vårt vidlyftiga konsumerande, pengatryckande och inte minst på grund av de stora produktions- och leveransproblem som uppstod i och med Corona-pandemin har vi så nu den högsta inflationen på 40 år i Sverige och i stort sett hela västvärlden. Räntan höjs och amerikanska statspapper blir den enda trygga hamnen.

Kryptobubblan Har Redan Brustit

Kryptobubblan har med andra ord redan brustit. En nedgång med 2/3 av totala marknadsvärdet är ingenting annat än en brusten bubbla och jättekrasch. Bara det senaste dygnet har Bitcoin fallit med 13%. Jämfört med All Time High i November i fjol är Bitcoin nu ned med mer än 67%. För kryptoindustrin har det på sistone varit värre nedgångar än någon annanstans. Att icke kryptofrälsta frossar i detta faktum och tror sig ha haft rätt säger mer om deras okunskap än något annat. Blockchain teknologin överlever. Investeringarna fortsätter i oförminskad styrka världen runt. Teknologin överlever eftersom den är så bra och användbar på så många områden naturligtvis.

Därför Är Botten Inte Nådd Ännu

Botten är med all sannolikhet inte nådd ännu. I fredags flaggade amerikanska centralbanken för höjda räntor. Kanske slår den senfärdiga Federal Reserve till med 0,75% höjning vilket redan påverkat aktiekurser och kryptokurser. Krypto har även drabbats av kollapsen av sydkoreanska LUNA, den bisarra LUNA2.0 lanseringen med snabb nedgång med 80% och nu senast kryptolånebolaget Celsius krasch. Världens största innehavare av Bitcoin, amerikanska Microstrategy ligger plötsligt över en miljard dollar back på sitt Bitcoin innehav… och med fortsatt fallande kurs blir pressen större och större. Världens största kryptobörs Binance utreds av flera amerikanska myndigheter som exempelvis SEC. Botten är inte nådd som sagt. Det kommer med all sannolikhet gå ner ännu mer. Frågan är bara hur mycket mer?

Relaterad Läsning

– Investera i NFT & Kryptovaluta – kolla in topprankade Binance & Crypto.com 

https://9capital.org/
http://2982hotel.site/contact/
https://vatankurumsal.com/
http://gitasantihnusantara.org/
https://home-fixers.ae/
https://t-k.vip/
https://adrianazuniga.net/
https://adamoorthopaedic.com/
http://ciseelektrik.com/
https://smec.com.sg/
http://eventsglobal247.com/
https://reviewgames.id/
https://dtaajq.com/
http://imkovadesarollo.com/
https://www.nazaistudio.ma/
http://econohogar.com/
http://www.bellacucina.cl/
http://biroutraduceriploiesti.ro/
http://bcsservices.co.za/
https://suntech.com.co/
http://www.icekulbrands.co.za/
https://fundacionbartolocolon.com/
https://belajarbaking.xyz/
http://dinhhuonggiaoduc.com/
http://dronesgoiania.com.br/