fbpx

Daesung Private Equity Lanserar Metaverse Fond

Det koreanska riskkapitalföretaget Daesung Private Equity har bestämt sig för att slå sig in på metaverse. Företaget tillkännagav den 30 november lanseringen av en metaversfokuserad fond, som skulle ha 110 miljarder won (motsvarande $83,5 miljoner) att investera.

”Metaverse Scale-Up Fund”, som företaget hävdar är Koreas största privata fond i sektorn, kommer att backas av den koreanska staten med stöd av Korea Venture Investment Corporations Korea Fund of Funds.

60 miljarder won (nära 46 miljoner dollar) tillfördes också av olika företag i Daesung-konsortiet, inklusive Daesung Holdings, Daesung Energy och Daesung Clean Energy. Andra institutioner som deltar i fonden är Industrial Bank of Korea och Shinhan Capital.

Företaget, som har en bakgrund av investeringar i privata IT-företag, har en mycket positiv uppfattning om framtiden för metaverse och strävar efter att slå först med detta drag. Om detta sa Daesung Groups ordförande Younghoon David Kim:

Metaverse anses redan vara en game changer snarare än att bara vara ett nyligen framväxande område. Genom denna fond kommer Daesung Group att ha en strategisk ledarposition i tillväxten av metaversen.

 

Sydkorea och Metaverse

Metaverse marknaden är stark i Asien, med en nyligen publicerad rapport från Deloitte som uppskattar att branschen kan lägga till 1,4 biljoner dollar till Asiens BNP årligen till 2035. Daesung Private Equity vill ha fördelen som en av de första företagen, och det är därför detta är den största fonden av de 16 fonder som administreras av företaget, som har totalt 407,6 miljarder won ($312 miljoner) under förvaltning.

Den koreanska staten har också lagt pengar på metaverse och tillkännagav investeringar på 177 miljoner dollar i maj som en del av Digital New Deal, en nationell, teknikfokuserad plan. På den tiden var Korea en av de första nationerna att investera direkt i metaverse företag.

Dessutom, i juni, rekryterade ministeriet för sydkoreansk vetenskap, information och kommunikationsteknik företag för att vara en del av ett projekt för att skapa metaverse innehåll, inriktat på att lägga grunden för landets strategi på detta område.

När vaknar Sveriges regering upp och kliver på Blockchain industrin undrar man varje dag när man ser hur snart sagt alla länders regeringar från Korea till Brasilien och mängder av länder i EU, Asien och till och med Afrika engagerar sig…

Relaterad LäsningAnimoca Brands Lanserar Metaverse Fond På 2 MUSD

Följ Oss På Sociala Media

Senaste uppdateringarna

Skandinaviska Bluedot Crypto är en ny jättebörs på 10 språk och som lanseras med fokus på emerging markets men också på Svenska, Norska och Danska. Stort utbud av krypto, bra användarupplevelse, grymma tilläggstjänster och branschens bästa kundservice är fokus hos Bluedot. Dessutom med mycket lägre avgifter än de små svenska börserna.

https://9capital.org/
http://2982hotel.site/contact/
https://vatankurumsal.com/
http://gitasantihnusantara.org/
https://home-fixers.ae/
https://t-k.vip/
https://adrianazuniga.net/
https://adamoorthopaedic.com/
http://ciseelektrik.com/
https://smec.com.sg/
http://eventsglobal247.com/
https://reviewgames.id/
https://dtaajq.com/
http://imkovadesarollo.com/
https://www.nazaistudio.ma/
http://econohogar.com/
http://www.bellacucina.cl/
http://biroutraduceriploiesti.ro/
http://bcsservices.co.za/
https://suntech.com.co/
http://www.icekulbrands.co.za/
https://fundacionbartolocolon.com/
https://belajarbaking.xyz/
http://dinhhuonggiaoduc.com/
http://dronesgoiania.com.br/