fbpx

JP Morgan Lanserar Kryptofonder

JP Morgan Lanserar Kryptofonder. Den Amerikanska Investmentbanken JPMorgan erbjuder nu sex investeringsfonder för kryptovaluta till kunder trots att VD Jamie Dimon ständigt avråder från att investera i Bitcoin och andra kryptovalutor..

Den Amerikanska Investmentbanken JPMorgan erbjuder nu inte mindre än sex stycken investeringsfonder för kryptovaluta till kunder trots att VD Jamie Dimon ständigt avråder från att investera i bitcoin och andra kryptovalutor.

JPMorgan Chase har litet i smyg börjat ge sina kunder tillgång till sex investeringsfonder för kryptovaluta, rapporterade CNBC på torsdagen och citerade personer med kunskap om flytten.

På torsdagen fick bankens finansiella rådgivare börja placera privata bankkunder i en ny Bitcoinfond skapad av kryptoföretaget New York Digital Investment Group (NYDIG), ett dotterbolag till Stone Ridge, en alternativ tillgångsförvaltare på 10 miljarder dollar.

Denna fond är nästan identisk med den NYDIG erbjuder Morgan Stanleys kunder. Morgan Stanley började erbjuda tre kryptoinvesteringsfonder till kunder tidigare i år. De är Galaxy Bitcoin Fund LP, Galaxy Institutional Bitcoin Fund LP och FS NYDIG Select Fund.

Förra månaden började JPMorgan erbjuda fem kryptovaluta fonder till alla kunder. Fyra av fonderna är Grayscale Investments produkter: Bitcoin Trust, Bitcoin Cash Trust, Ethereum Trust och Ethereum Classic Trust. Den femte fonden är Osprey Funds Bitcoin Trust.

Enligt CNBC vägrade källorna som talade om erbjudandena om kryptoinvesteringar att identifieras, var och en hänvisade till Jamie Dimons antikrypto-ställning.

VD för JPMorgan Chase har varit en av de mest uttalade kritikerna av bitcoin och kryptovalutor. Han kallade BTC för bedrägeri redan i september 2017 men ångrade senare att han gjorde uttalandet.

När JPMorgan förberedde sig på att erbjuda kryptoinvesteringar till kunder, rådde VD Dimon offentligt folk att “hålla sig borta” från kryptovaluta. Medan han uppgav att han inte brydde sig om bitcoin, erkände JPMorgan chefen att kunderna är intresserade.

I juli sade banken att många kunder ser kryptovaluta som en tillgångsklass och de vill investera i den.

Aktuella Kryptovaluta kurser

Följ alltid Kryptovaluta kurserna i realtid på Kryptovalutaguiden. Hur påverkas kurserna av att Manhattan banken JP Morgan nu lanserar Kryptofonder?

Bitcoin Live Kurs och historiska grafer
Ether Live Kurs och historiska grafer
Binance Coin Live Kurs och historiska grafer
Dogecoin Live Kurs och historiska grafer

Se världens 2 500 största Kryptovaluta Live Kurser här.