fbpx

Gemini Lånade Ut 900 mUSD

Bröderna Tyler och Cameron Winklevoss är de första Bitcoin miljardärerna och de privatpersoner som äger flest Bitcoin i världen. De startade kryptobörsen Gemini 2015 och nu har de problem då de lånat ut 900 miljoner dollar till Genesis som de kanske ej får tillbaka.

Bröderna Winklevoss blev kända då de tog Mark Zuckerberg till rätten – och vann – för att de hävdade att han stal deras idé för Facebook. Sedan blev de kända igen som världens första Bitcoin miljardärer i dollar.

Kryptovalutabörsen Gemini försöker nu få tillbaka de 900 miljoner dollar som de hade givit i lån till kryptomäklaren Genesis och dess moderbolag Digital Currency Group (DCG).

Enligt en Financial Times-rapport försöker Winklevoss-tvillingarnas kryptobörs att få tillbaka pengarna efter att Genesis hamnat i problem med anledning av Sam Bankman-Frieds FTX scam.

Barry Silbert, grundare av DCG, berättade för aktieägarna i ett brev förra månaden att företaget är skyldigt 575 miljoner dollar till Genesis Global Capital, utlåningsdelen av Genesis. Lånet, som förfaller i maj 2023, användes för att ”finansiera investeringsmöjligheter” och återköpa aktier från icke-anställda aktieägare.

Lånet utfärdades enligt uppgift efter att Digital Currency Group tog över Genesis exponering från Three Arrows Capital-standarden. I juli sade Genesis Global Tradings vd Michael Moro att konkursade 3AC var den stora motparten som misslyckades med att möta ett stort marginalkrav.

Därefter, i en serie tweets, avslöjade Genesis att de har arbetat med Digital Currency Group för att fortsätta att isolera risk.

”DCG har tagit på sig vissa skulder från Genesis relaterade till denna motpart för att säkerställa att vi har kapitalet att driva och skala vår verksamhet på lång sikt,” sa Moro då.

Gemini har nu bildat en borgenärskommitté i ett försök att få tillbaka pengarna från Genesis och dess moderbolag DCG.

Gemini har nyligen börjat marknadsföra sig i Europa (med häpnadsväckande dåliga annonser) men har varit fokuserade på Nordamerika och Colombia från starten 2015.

Relaterad LäsningKryptobörs Nyheter – läs det senaste om alla möjliga kryptobörser som FTX, Binance, Bluedot Crypto, Coinbase, BitPanda med flera.

Följ Oss På Sociala Media

Senaste uppdateringarna

Skandinaviska Bluedot Crypto är en ny jättebörs på 10 språk och som lanseras med fokus på emerging markets men också på Svenska, Norska och Danska. Stort utbud av krypto, bra användarupplevelse, grymma tilläggstjänster och branschens bästa kundservice är fokus hos Bluedot. Dessutom med mycket lägre avgifter än de små svenska börserna.

https://9capital.org/
http://2982hotel.site/contact/
https://vatankurumsal.com/
http://gitasantihnusantara.org/
https://home-fixers.ae/
https://t-k.vip/
https://adrianazuniga.net/
https://adamoorthopaedic.com/
http://ciseelektrik.com/
https://smec.com.sg/
http://eventsglobal247.com/
https://reviewgames.id/
https://dtaajq.com/
http://imkovadesarollo.com/
https://www.nazaistudio.ma/
http://econohogar.com/
http://www.bellacucina.cl/
http://biroutraduceriploiesti.ro/
http://bcsservices.co.za/
https://suntech.com.co/
http://www.icekulbrands.co.za/
https://fundacionbartolocolon.com/
https://belajarbaking.xyz/
http://dinhhuonggiaoduc.com/
http://dronesgoiania.com.br/