fbpx

Kommer Elon Musk investera i Bitcoin?

Under förra helgen hade Teslas vd och världens näst rikaste man Elon Musk en offentlig konversation på Twitter om att investera stora summor av elbiltillverkarens tillgångar i kryptovalutan Bitcoin, rapporterar Amerikanska nyhetssidan Bloomberg. Bitcoin kan rusa vidare om världens näst rikaste man investerar stort i Bitcoin.

Elon Musk Twittrade med Michael Saylor, en amerikansk entreprenör som sedan i juli har investerat över en miljard dollar i Bitcoin, som uppmanade Musk att investera i världens största kryptovaluta. Han erbjöd också Musk att ta del av hans egna strategidokument offline.

Enligt Michael Saylor skulle en större investering göra aktieägarna en stor tjänst. Inte minst då Tesla den 21 december blir en del av S&P 500, det näst största aktieindexet i USA som listar 500 av landet största företag. Något som enligt Michael Saylor skulle kunna innebära att fler S&P 500-företag börjar investera i kryptovalutan.

Bitcoins värde har tredubblats under 2020 medan Teslas värde har åttadubblats. Elon Musk passerade nyligen Bill Gates på listan över världens rikaste män och är nu endast slagen av Amazons Jeff Bezos. Skulle Musk investera i Bitcoin skulle det med största sannolikhet leda till en ny hausse och kraftig uppgång av Bitcoin kursen.

Är du intresserad av att investera i Bitcoin så kolla in eToro som är vår högst rankade handelsplats för kryptovaluta.

LÄS OCKSÅ – BITCOIN KURS LIVE