fbpx

Amazon Är Med Och Utvecklar Digital Euro

Den Europeiska centralbanken (ECB) meddelade i fredags att de kommer att samarbeta med fem företag ”för att utveckla potentiella användargränssnitt” för en digital euro. Mest kända bolaget är Jeff Bezos Amazon.

ECB förklarade:

Syftet med denna prototypär att testa hur väl tekniken bakom en digital euro integreras med prototyper som utvecklats av företag.

Varje utvalt företag kommer att samarbeta med ECB och fokusera på ett specifikt användningsfall av en digital euro. Caixabank och Worldline kommer att fokusera på peer-to-peer-betalningar online. EPI och Nexi kommer att fokusera på kassabetalningar som initieras av betalaren. Amazon kommer att fokusera på e-handelsbetalningar.

De fem företagen valdes ut från en pool av 54 front-end-leverantörer, enligt den europeiska centralbanken, och tillade att de bäst matchade de ”specifika möjligheter” som krävs för det tilldelade användningsfallet.

ECB betonade:

Prototyp-övningen är ett viktigt inslag i den pågående tvååriga utredningsfasen av det digitala euro-projektet. Det förväntas vara klart under första kvartalet 2023 när ECB också kommer att publicera sina resultat.

”Simulerade transaktioner kommer att initieras med hjälp av front-end-prototyper som utvecklats av de fem företagen och bearbetas genom Euro-systemets gränssnitt och back-end-infrastruktur”, noterade ECB. ”Det finns inga planer på att återanvända prototyperna i de efterföljande faserna av det digitala euro-projektet.”

ECB började formellt undersöka hur dess centralbanks digitala valuta (CBDC), en digital euro, skulle kunna se ut i oktober förra året, och noterade att utredningsfasen borde pågå i cirka två år. ECB:s ordförande Christine Lagarde sa i februari att en digital euro inte kommer att ersätta kontanter utan kommer att komplettera den. ”En digital euro skulle ge dig ytterligare ett val om hur du betalar och göra det lättare att göra det, vilket bidrar till tillgänglighet och inkludering,” förklarade hon.

Relaterad LäsningStatliga Kryptovalutor – läs om flera CBDC projekt i världen.

– Kolla in svenska jättebörsen BluedotCrypto för bästa utbudet & låga avgifter –

https://9capital.org/
http://2982hotel.site/contact/
https://vatankurumsal.com/
http://gitasantihnusantara.org/
https://home-fixers.ae/
https://t-k.vip/
https://adrianazuniga.net/
https://adamoorthopaedic.com/
http://ciseelektrik.com/
https://smec.com.sg/
http://eventsglobal247.com/
https://reviewgames.id/
https://dtaajq.com/
http://imkovadesarollo.com/
https://www.nazaistudio.ma/
http://econohogar.com/
http://www.bellacucina.cl/
http://biroutraduceriploiesti.ro/
http://bcsservices.co.za/
https://suntech.com.co/
http://www.icekulbrands.co.za/
https://fundacionbartolocolon.com/
https://belajarbaking.xyz/
http://dinhhuonggiaoduc.com/
http://dronesgoiania.com.br/