fbpx

Gardell sågar krypto

Finansmannen Christer Gardell sågar kryptomarknaden med fotknölarna i en intervju med SVT Nyheter. Till skillnad mot amerikanska Hedgefonder som i höstas gick in i Bitcoin ser Gardell mest likheter med tidigare bubblor och jämför med den klassiska tulpanlök bubblan.

En riktigt tung profil från Svenskt näringsliv som inte tror på kryptovalutor är finansmannen Christer Gardell, grundare av investmentfonden Cevian Capital. “

“Jag tycker att det ser ut som en klassisk bubbla. Det är någonting som inte är finansiellt underbyggt. Andra tillgångar brukar vara användbara, men jag ser heller ingen användbarhet med detta” säger Gardell till SVT Nyheter.

” Jag tror inte på kryptovalutor. Jag tror att det är en bubbla och jag tror att den här bubblan kommer att brista och att kryptovalutorna om några år kommer vara värda noll”, säger Gardell till SVT.

SVT frågar om Gardell inte fattar grejen

SVT frågade: Många menar att krypto är framtiden och att detta är början på något större. Vad säger du till dem?

– Jag tror inte på dem.

Du ser inte en risk att du inte fattar det här och missar grejen?

– Nej, men man ska aldrig underskatta den enorma dynamik som finns när man börjar spekulera kring någonting. Det finns många intressenter runt kryptovalutor som tjänar mycket pengar och som har incitament att blåsa upp en sådan här bubbla.

Läs hela artikeln från SVT Nyheter.

VÄRLDENS STÖRSTA KRYPTOVALUTOR

Bitcoin är alltjämt klart största Kryptovalutan följt av Ethereum och Binance Coin. Dogecoin har haussats av Elon Musk senaste månaden och har kommit från ingenstans till att just nu vara 6:e största kryptovalutan i världen.

Bitcoin Live Kurs och historiska grafer
Ether Live Kurs och grafer
Binance Coin Live Kurs och grafer
Dogecoin Live Kurs och grafer

Se världens 200 största Kryptovalutors Live Kurser här.

Källa: SVT