fbpx

Gardell Tror Bubblan Måste Blåsas Ur Helt

Den kände och mycket framgångsrike finansmannen Christer Gardell uttalade sig hos DITV för ett par veckor sedan om världsekonomin, den enorma bubbla som vi återigen skapat och om att Bitcoin är ”ingenting”. Gardell ser däremot tydliga köplägen i stabila bolag som Volvo lastvagnar, ABB, Ericsson med flera.

Gardell såg positivt på det unika inflationstrycket och förutspådde inte så mycket räntehöjningar då inflationen drivits primärt på grund av problem på utbudssidan och adresserade problemen med anledning av pandemin och Kina som ej längre kunnat producera i samma takt som tidigare.

Gardell Trodde På Samma Räntenivåer Som Nu

Gardell uttalade också att han tror vi kommer ligga på ungefär samma räntenivåer som nu. Fyra dagar efter Gardells utspel där han alltså trodde att inflationen nu toppat och att räntan inte kommer höjas så meddelar Federal Reserve Den Högsta Räntehöjningen på 40 år samt aviserade ytterligare 4 höjningar resten av året…

”Bitcoin Och Krypto Kommer Dö!”

Så på frågan om Bitcoin säger Christer Gardell snabbt att bitcoin är ju ingenting. Det saknas underliggande tillgångar. Ingen kan svara på varför den är värderad till vad den värderas till. Det är bara spekulation konstaterar Gardell. Anledningen till att det fortfarande finns lite aktivitet kring Bitcoin är på grund av att det är Decentraliserad finans, det vill säga fritt fram för skurken… och blottar återigen att han inte alls har läst på någonting om Bitcoin, hur bitcoin fungerar och hur DeFi fungerar. Det blir litet genant att se honom uttala sig som han gör faktiskt. Tidigare under intervjun talade sig finansmannen varm för kassaflöden i bolag. Här tycks han ha missat att det finns mängder med kassaflödes-positiva och solida bolag inom blockchain spacet redan nu. Och varför jämför han Bitcoin med gamla industribolag? Det är som att säga att Internet är en bubbla och internet är inte värt någonting. Det kanske Gardell sade 1997 i och för sig. Spaningen efter att ha tagit del av den trevliga intervjun blir att Gardell inte ser ut att ha träffat så rätt apropå räntan, sannolikt är för optimistisk kring konjunkturutvecklingen och definitivt inte läst på om blockchain tekniken, kryptovalutor, DeFi och bolagen i blockchain industrin. Han har sannolikt även missat hur enormt snabbt bitcoin och många andra kryptovalutor blivit betalningsmedel runt om i världen.

Apropå regleringarna som pågår i världen sedan länge (inte minst reglerade Sverige branschen tidigt) så gör Gardell sin kanske allra största groda när han säger att när regleringarna slår till Mot Bitcoin så kommer hela branschen dö. Då skurkarna inte kan flytta knarkpengar fritt längre. Gardell har alltså i princip inte förstått någonting. Regleringar är inget farligt Christer. De betyder inte att någon gammal myndighet ”slår till” och stänger ner industrin. Det betyder att inte bara den majoritet av amerikanska hedgefonder som redan är investerade i spacet utan att Alla kommer göra det. Även pensionspengarna kommer in. Se här exempelvis..lilla Fidelity har gjort analysen…Fidelity Lanserar Pensionsparande i Krypto.

Analys: Gardell jämför Bitcoin med gamla industribolag. Han inbillar sig att kryptovärlden har högre grad av brottslighet än den gamla (vilket uppenbarligen inte stämmer utan det är ju tvärtom). Han sågar det han inte orkat förstå och kallar hela branschen spekulativ. Det är lätt att förstå varför dock. Gardell är ingen entreprenör utan en mycket duktig investerare, en av Sveriges mest framgångsrika spekulanter. Som räknar på trygg basindustri med stor framgång. Han skyr early stages som pesten. Han kommer garanterat investera i kryptobolag inom 2-3-4 års tid. När regleringar är på plats i EU och USA och han då ser att exempelvis Coinbase och andra fantastiska bolag haft 8-10 år av mycket stabila vinster och en enorm tillväxt. När dagens värderingar i branschen gått ner och allt känns mer tryggt kommer Cevian och Gardell göra ”långsiktiga investeringar”. Nu är det fortfarande för tidigt för Cevian dock. Man har inte den inriktningen helt enkelt. Och den onyanserat starka aversionen mot blockchain industrin kommer nog ifrån att Christer inte riktigt förstår.

Relaterad Läsning

Har du läst på om kryptoindustrin? Då vet du redan att det är ett utomordentligt bra läge att investera i kryptovaluta nu… och att vara Långsiktig och ej spekulativ.

– Köp kryptovaluta på världens största kryptobörs Binance

OBS! Öppna konto på Binance och sätt in 100 dollar så får du även 50 dollar i bonus nu. Lite roligt 🙂

 

https://9capital.org/
http://2982hotel.site/contact/
https://vatankurumsal.com/
http://gitasantihnusantara.org/
https://home-fixers.ae/
https://t-k.vip/
https://adrianazuniga.net/
https://adamoorthopaedic.com/
http://ciseelektrik.com/
https://smec.com.sg/
http://eventsglobal247.com/
https://reviewgames.id/
https://dtaajq.com/
http://imkovadesarollo.com/
https://www.nazaistudio.ma/
http://econohogar.com/
http://www.bellacucina.cl/
http://biroutraduceriploiesti.ro/
http://bcsservices.co.za/
https://suntech.com.co/
http://www.icekulbrands.co.za/
https://fundacionbartolocolon.com/
https://belajarbaking.xyz/
http://dinhhuonggiaoduc.com/
http://dronesgoiania.com.br/