fbpx

Bitcoin föll under 66 500 $ under morgonen då dollarindex steg över 105,00 för första gången sedan mitten av november.

Data som släpptes på måndagen visar också att den amerikanska tillverkningsaktiviteten oväntat tog fart i mars. Sannolikheten för Feds räntesänkning sjönk under 50% efter tillverkningsdatan offentliggjordes. Efter en påskhelg med vikande kurser de sista dagarna har vi just nu en rejäl dipp och bra köpläge för de som sitter på lite cash över och är intresserade av trading i kryptovaluta.

– Följ de 2 500 största kryptovalutornas kurser i realtid här – 

Dollarindexet, som spårar dollarns värde mot stora fiat-valutor, toppade 105-strecket för första gången under fyra månader, vilket tog fyraveckorsuppgången till 2,58%. En starkare dollar gör tillgångar i dollar som bitcoin och guld dyra, vilket kan leda till lägre efterfrågan. Dessutom är det känt att bibehållen dollarstyrka orsakar finansiell åtstramning över hela världen, vilket minskar investerarnas vilja att ta risker.

Institute for Supply Managements (ISM) tillverkningsinköpschefsindex (PMI) som släpptes i måndags visade att fabriksaktiviteten oväntat ökade i mars, den första tillväxten sedan september 2022.

 

– Börja investera i kryptovaluta i utmärkta eToro appen –