fbpx

Amerikanska SEC vann idag en delseger i sin stämning av Coinbase. Den amerikanska börsnoterade jättebörsen får nu nya problem när man precis som Binance, Gemini med flera dras inför rätta i USA:

En federal domare beslutade att U.S. Securities and Exchange Commission har ett gediget fall när man hävdade att Coinbase driver en oregistrerad mäklare, börs och clearinghus för att dess process mot kryptovalutaföretaget borde gå vidare.

Domare Katherine Polk Failla, vid den amerikanska distriktsdomstolen i New Yorks södra distrikt, avgjorde på onsdagen det mesta av Coinbases motion om att avfärda SEC-processen, och fann att tillsynsmyndigheten hade ett ”plausibelt” fall mot börsen. Hon satte en deadline den 19 april för parterna att komma överens om en plan för ärendet. Coinbase aktien föll 6% då nyheten kom men har nu hämtat kraft och är endast ner med 1,25 idag.

SEC stämde Coinbase förra året, samma vecka som man stämde Binance och påstod att man bröt mot federala värdepapperslagar genom att göra handels- och insatstjänster tillgängliga för allmänheten. Den hävdade också att Coinbase Wallet agerade som en oregistrerad mäklare.

Om SEC vinner mot Coinbase kommer det bli tuffare regler och många coins lär bli avlistade. Att just Coinbase också jagas av SEC kan tyckas en smula mysko då bolaget ju är börsnoterat på NASDAQ NY och när man blev det godkändes av just SEC.

Källa: Coindesk

Bäst Kryptobörser – läs recensioner av mängder av kryptobörser.