fbpx

Forbes släpper listor på världens rikaste man, världens rikaste idrottsmän med mera…och nu har man släppt listan på världens rikaste män i kryptovärlden 2024 också.

Trots enorma problem för ettan på listan, Binance grundare Changpeng Zhao så toppar han fortsatt listan. CZ är personligt åtalad i USA och har redan gått med på att kliva ner som VD från den i Kina grundade kryptobörsen. Inom kort kommer en dom på honom i USA där han hoppas att en bot på 4 miljarder dollar skall göra att han undviker fängelse.

 • 1. Changpeng Zhao (CZ) – 15 miljarder dollar
  Den första positionen i Forbes lista över de rikaste männen inom krypto går som sagt till Changpeng Zhao. Vanligtvis känd som CZ, Changpeng Zhao är en kinesisk-kanadensisk entreprenör och grundare och VD för Binance, världens största kryptovalutabörs i termer av handelsvolym. CZ:s resa till rikedom började i början av 2000-talet när han började arbeta i teknikbranschen. Han hade olika positioner på företag som Bloomberg Tradebook, Fusion Systems och Blockchain.com. Hans erfarenhet i dessa roller gav honom en djup förståelse för handelssystem, matchande motorer och blockchain-teknik. CZ:s rikedom härrör främst från hans framgång med Binance och dess anslutna tokens. Han grundade Binance 2017 och ledde det till att bli en av de mest populära och inflytelserika kryptovalutabörserna globalt. Genom Binance introducerade CZ också Binance Coin (BNB), som fick en utbredd användning när börsen växte i popularitet. BNB har sedan dess ökat avsevärt i värde, vilket ytterligare bidragit till CZ:s rikedom. Det är viktigt att notera att CZ:s uppskattade nettoförmögenhet inte är offentligt tillgänglig, eftersom Binance är ett privatägt företag. Forbes uppskattade dock CZ:s förmögenhet till 15 miljarder dollar den 5 mars 2024.
 • 2. Brian Armstrong10 miljarder dollar
  Andraplatsen på listan över de rikaste personerna inom krypto går till Brian Armstrong, en amerikansk entreprenör och medgrundare och VD för Coinbase, den största USA-baserade kryptovalutabörsen. Innan Coinbase arbetade Armstrong som mjukvaruingenjör på olika teknikföretag, inklusive IBM och Airbnb. Det var dock hans engagemang i kryptovaluta som banade väg till förmögenhet. 2012 var Armstrong med och grundade Coinbase. Tack vare det lättanvända gränssnittet och robusta säkerhetsåtgärder fann plattformen ökande popularitet bland både nybörjare och erfarna kryptoentusiaster. Det senaste året har Coinbase gått som en raket på börsen och värderas just nu till cirka 67 miljarder dollar.
 • 3. Barry Silbert3,2 miljarder dollar
  Barry Silbert är en amerikansk entreprenör och investerare som är mest känd som grundare och VD för Digital Currency Group (DCG), ett riskkapitalföretag fokuserat på kryptovalutaindustrin. Silbert började sin karriär inom finans och arbetade på investeringsbanksföretaget Houlihan Lokey. 2004 grundade han SecondMarket, en onlinemarknadsplats för illikvida tillgångar, inklusive aktier i privata företag. Silbert insåg tidigt potentialen för handel med Bitcoin och grundade Bitcoin Investment Trust (BIT) 2013, som erbjöd ackrediterade investerare möjligheten att investera i Bitcoin utan att behöva ha den digitala valutan direkt.
 • 4. Chris Larsen2,9 miljarder dollar
  Larsen är en amerikansk entreprenör och företagsledare känd för sitt engagemang i skapandet av kryptovalutaföretag. Han var med och grundade Ripple Labs, företaget bakom det kontroversiella blockchain-baserade betalningsprotokollet Ripple. Ripples XRP-kryptovaluta blev snabbt populär och blev en av de största kryptovalutorna efter börsvärde. Genom sitt engagemang i Ripple samlade Larsen på sig betydande rikedomar.
 • 5. Fred Ehrsam2,9 miljarder dollar
  Fred Ehrsam är en amerikansk entreprenör och investerare som grundade Coinbase tillsammans med Brian Armstrong 2012. Ehrsams resa mot rikedom började när han jobbade på Goldman Sachs som handlare i företagets valutadivision (valuta). Hans intresse för kryptovalutor och blockchain-teknik ledde dock till att han lämnade Goldman Sachs och var med och grundade Coinbase. Under Ehrsams ledarskap upplevde Coinbase snabb tillväxt och blev en av de mest framstående aktörerna inom kryptovalutabranschen. Det lockade miljontals användare och skapade många  miljarder dollar i kryptovalutatransaktioner. Medan Ehrsam lämnade Coinbase 2017, lyckades han fortfarande tjäna en förmögenhet på sitt engagemang i kryptobörsen.

 

Allra Rikast Är Dock Satoshi..

Den mytomspunne grundaren av Bitcoin, kallad Satoshi Nakamoto är dock – om det är en ensam person bakom pseudonymen den allra rikaste inom krypto. Han sägs sitta på Bitcoin som just nu är värda cirka 70 miljarder dollar. Ingen vet vem det är. Kanske är det Elon Musk, kanske är det NSA eller någon annan person eller organisation. Oavsett vem/vilka som skapat bitcoin har de inte rört sina bitcoin över huvud taget sedan starten 2009…

Källa: Forbes

Bäst Kryptobörser – läs recensioner av mängder av kryptobörser.