fbpx

Solana är den hetaste av alla kryptovalutor sett till de senaste 5 veckorna med en uppgång i kurs på långt över 100%. Solana är ett Schweiziskt projekt och dess coin SOL är just nu världens femte största. Vi kom på en nyhet från slutet av Augusti i år som snart kan leda till än mer uppgång i Solanas kryptovalutas kurs.

I slutet på Augusti meddelades nämligen att Solana Pay lanserats som ett Shopify-plugin. Detta plugin hos världens största e-handelsplattform gör Solanas lager-2-blockchain det möjligt för miljontals e-handelsföretag att acceptera Circles stablecoin USDC.

Perspektiv: Integration med världens mest använda e-handelsplattform som Shopify är en stor vinst för Solana och en annan drivkraft för den växande, USA-reglerade stablecoin-industrin.

Solana Pay är ett lager-2-protokoll byggt ovanpå Solana-blockkedjan, medan USDC är ett reglerat stablecoin utgivet av det finansiella teknikföretaget Circle.

När Solana Labs meddelar hur det går med Solana Pay integrationen hos Shopify, det vill säga hur många e-handlare som ser traction i betalningar med USDC via Solana Pay så kan det mycket väl leda till en ny stark push uppåt i SOL-kursen.

– Se aktuell Solana kurs här & investera i Solana på topprankade kryptobörsen BingX