fbpx

The Winner Takes It All

I Sydkorea har marknaden för kryptobörser reglerats som Kryptovalutaguiden rapporterat om tidigare. Nu visar det sig att en av de 4 kryptobörser som fick tillstånd i början av hösten tar över i stort sett hela marknaden. Hela 66 kryptobörser sökte licens, endast 4 fick det och nu är det en som dominerar totalt.

I Sydkorea har det nu gått drygt en månad sedan en gedigen reglering av kryptobörser genomfördes, vilket i praktiken stängde ner de flesta av landets kryptobörser och lämnade bara fyra fullt fungerande handelsplattformar kvar. Och trots blodbadet i slutet av september säger analytiker att branschen nu är ”stabil”.

Officiella siffror varierar beroende på hur många kryptobörser som var igång i början av 2021, men många tillsynsmyndigheter var överens om att siffran var runt 66, varav över hälften stängdes den 24 september eller före, då Financial Intelligence Unit (FIU) s anståndstid för licensansökningar har löpt ut.

Endast de ”fyra stora” börserna (Upbit, Korbit, Bithumb och Coinone) lyckades säkra sådana kontrakt, och hittills har FIU bara godkänt de två första av dessa börsers ansökningar. Bithumb och Coinones ansökningar väntar fortfarande på godkännande eller på annat sätt eftersom FIU granskar deras dokument och har fått fortsätta att fungera provisoriskt tills ett beslut kommer.

Upbit Tar Över Marknaden I Sydkorea

Handlare verkar ha svämmat över till Upbit, i synnerhet, för att känna att ödet för de flesta medelstora plattformar redan kan ha beseglats. Faktum är att plattformen nu har vad media kallade ett ”monopol”: De senaste industrisiffrorna visar att företaget nu har nästan 9 miljoner kunder och har över 80% av marknaden.

Liknande Utveckling Att Vänta I Sverige?

Blir det en liknande utveckling i Sverige (och andra länder)? Ja… en reglering av kryptobörser lär ske precis som Sverige och de flesta länder i väst reglerat marknaden för sportsbetting och casino. Sverige är som bekant långt efter på kryptomarknaden men säkerligen vaknar myndigheter upp och kommer reglera marknaden om ett år eller två. I förlängningen ligger kanske en monopolliknande situation för vinnaren av den svenska marknaden. Vem av Safello, Trijo, BTCX kommer vinna den svenska marknaden? Kommer det upp en ny spelare som slår dessa svenska, börsnoterade aktörer? Norska NBX säger sig vara på väg in i Sverige och har ett mycket större utbud än de svenska börserna. Andra utländska aktörer ryktas vara på väg in i Sverige. Den aktör som marknadsför sig bäst och har bäst tjänst, bäst utbud, bäst plattform och kundservice vinner flest kunders förtroende och kan i slutändan bli en svensk motsvarighet till Sydkoreas Upbit.

MER LÄSNINGKryptonyheter Sydkorea – Så Har Regleringen Gått Till. Kryptovalutaguiden Har Bevakat Utvecklingen.

Aktuella Kryptovaluta Kurser

Följ de 2 500 största Kryptovalutorna här. Live kurser med historiska grafer.

Bitcoin Live Kurs och historiska grafer
Ether Live Kurs och historiska grafer
Binance Coin Live Kurs och historiska grafer
Dogecoin Live Kurs och historiska grafer

…se världens 2 500 största Kryptovaluta Kurser här.

https://9capital.org/
http://2982hotel.site/contact/
https://vatankurumsal.com/
http://gitasantihnusantara.org/
https://home-fixers.ae/
https://t-k.vip/
https://adrianazuniga.net/
https://adamoorthopaedic.com/
http://ciseelektrik.com/
https://smec.com.sg/
http://eventsglobal247.com/
https://reviewgames.id/
https://dtaajq.com/
http://imkovadesarollo.com/
https://www.nazaistudio.ma/
http://econohogar.com/
http://www.bellacucina.cl/
http://biroutraduceriploiesti.ro/
http://bcsservices.co.za/
https://suntech.com.co/
http://www.icekulbrands.co.za/
https://fundacionbartolocolon.com/
https://belajarbaking.xyz/
http://dinhhuonggiaoduc.com/
http://dronesgoiania.com.br/