fbpx

Tester Av Digital Hongkong Dollar Planeras För Fjärde Kvartalet

Hongkong har för avsikt att börja testa en valuta som kallas e-HKD, en digital inkarnation av Hongkong-dollarn, under årets återstående månader. Försöken kommer att underlättas av antagandet av lagändringar och byggandet av digital infrastruktur som är nödvändig för att stödja projektet, meddelade Hong Kong Monetary Authority (HKMA), citerat av South China Morning Post.

Pilotfasen kommer efter samråd som genomförts för att samla in feedback om potentiell efterfrågan, integritetsaspekter och andra frågor som kan uppstå kring utgivningen av en centralbanks digital valuta (CBDC). Howard Lee, vice vd för HKMA, som har rollen som en centralbank, utarbetade:

Även om det kanske inte finns ett överhängande användningsfall för e-HKD, med hänsyn till resultaten av vår studie och feedback från marknadsrådgivning och internationell utveckling, kommer HKMA att börja bana väg för e-HKD-implementering och kommer att fortsätta mot en lansering av e-HKD i framtiden.

Den högt uppsatta tjänstemannen noterade också att många jurisdiktioner redan undersöker lanseringen av CBDC. Deltagare i de samråd som bankmyndigheten höll uttryckte sin oro över att Hongkong släpar efter och måste komma ikapp den internationella trenden.

Försöken kommer att involvera utvalda banker, betalningsleverantörer och teknikföretag. Dessa enheter kommer att undersöka användningen av den digitala valutan bland sina anställda och ett litet antal kunder, berättade Lee. ”Syftet med att introducera e-HKD är att ge kunden fler valmöjligheter”, tillade vice vd:n. Han betonade också att flytten inte kommer att påverka Hongkongs tre sedelutgivande banker. 

I själva verket är det underliggande motivet mer att Beijing vill behålla kontroll över sina medborgare och diktatur…

– Köp kryptovaluta på världens största kryptobörs Binance –

OBS! Öppna konto på Binance och sätt in 100 dollar så får du 50 dollar i bonus!

https://9capital.org/
http://2982hotel.site/contact/
https://vatankurumsal.com/
http://gitasantihnusantara.org/
https://home-fixers.ae/
https://t-k.vip/
https://adrianazuniga.net/
https://adamoorthopaedic.com/
http://ciseelektrik.com/
https://smec.com.sg/
http://eventsglobal247.com/
https://reviewgames.id/
https://dtaajq.com/
http://imkovadesarollo.com/
https://www.nazaistudio.ma/
http://econohogar.com/
http://www.bellacucina.cl/
http://biroutraduceriploiesti.ro/
http://bcsservices.co.za/
https://suntech.com.co/
http://www.icekulbrands.co.za/
https://fundacionbartolocolon.com/
https://belajarbaking.xyz/
http://dinhhuonggiaoduc.com/
http://dronesgoiania.com.br/