fbpx

USA Tar Över Mer Och Mer Av Miningen

Efter Kinas plötsliga förbud av mining i våras har branschen snabbt flyttats till nya marknader. Kazachstan seglade snabbt upp som en boomande mining marknad men nu har USA tagit över ledarrollen som världens bitcoin mining centrum.

Efter Kinas tillslag mot Bitcoin (BTC)-mining tidigare i våras har USA nu officiellt blivit det största Bitcoin-mining navet i världen, följt av Kazakstan och Ryssland, har forskare vid Cambridge University funnit.

Med en global hashrate (eller nätverkets beräkningskraft) på 35,4% i slutet av augusti är USA nu hem för den största andelen Bitcoin-hashkraft i världen, Michel Rauchs, Digital Assets Lead på Cambridge Center for Alternative Finance (CCAF), skrev i ett blogginlägg som publicerades på Cambridge Universitys webbplats idag. De betonade dock att “varje modell är en ofullständig representation av verkligheten som bygger på specifika antaganden, varav några kan diskuteras.”

I båda fallen bygger fyndet på data från universitetets eget Bitcoin Electricity Consumption Index, som också visar hur andra länder, inklusive Kazakstan, Ryssland, Irland och Kanada, har ökat sina respektive andelar på Kinas bekostnad.

Bitcoin Mining USA

Snabb Effekt Av Kinas Förbud

“Den omedelbara effekten av regeringsförbudet mot krypto-mining i Kina var en minskning med 38% i det globala nätets hashrate i juni 2021-vilket ungefär motsvarar Kinas andel av hashrate före nedbrytningen, vilket tyder på att kinesiska gruvarbetare upphörde samtidigt.” sade bloggposten. Lönsamheten ökade och privata bolag utanför Kina såg plötsligt ökade möjligheter att expandera.

Det tillades också att “mining aktiviteten” i Kina faktiskt är noll nu och sjönk från högsta 75,53% av världens totala Bitcoin-gruvdrift i september 2019.

MER LÄSNING BITCOIN MINING – Fler artiklar om utvecklingen av Bitcoin mining. Kinesernas aktioner, nya samarbeten i USA med kärnkraft- och oljeindustri, El Salvadors Vulkan mining och mycket mer.

Aktuella Kryptovaluta Kurser

Följ de 2 500 största Kryptovalutorna här. Live kurser med historiska grafer.

Bitcoin Live Kurs och historiska grafer
Ether Live Kurs och historiska grafer
Binance Coin Live Kurs och historiska grafer
Dogecoin Live Kurs och historiska grafer

…se världens 2 500 största Kryptovaluta Kurser här.