fbpx

Artely Lanserar Egen NFT Plattform Mot Svenska Konstnärer

Den svenska konstplattformen Artely har under lång tid fyllt många konstköpares behov av att kunna klicka hem svensk konst online. Nu lanserar det svenska bolaget även sin egna NFT plattform. 

Artely samarbetar med etablerade svenska konstnärer och säljer originalkonst i den högre prisklassen upp till 100k svenska kronor. Nu satsar bolaget även på en egen NFT plattform med fokus på kurerade NFT-samlingar med hög konstnärlig nivå. Här ett utdrag ur Kryptovalutaguidens samtal med grundarparet och hur de ser på sin satsning utifrån sin gedigna bakgrund inom svensk konst.

”Väldigt många pratar just nu om NFT och vi, som många andra, ser att detta kommer vara framtiden för konsten. Vi är fortfarande i begynnelsen av denna revolution på konstmarknaden där det återstår många frågor om hur exakt den kommer att utvecklas och förändras. Det vi ser hända är att det går väldigt fort framåt. Vi har därför byggt denna nya vertikal hos oss och är med och formar NFT-marknaden för konst”, säger Aleksandra Antonov, en av grundarna till Artely.

”Vi tror starkt på att marknaden för NFT-konst på sikt kommer att bli större än den traditionella konstmarknaden, tillägger Alexander Antonov, den andre grundaren av Artely.

Artely Är Byggd på Ethereum

Grundarparet understryker vidare att de precis som tidigare kommer ha fokus på hög nivå och kvalitetskonst vilket är ett spännande och litet unikt grepp i den omogna världen av NFT konst. Man har valt Ethereum som plattform vilket framstår som ett klokt val då Ethereum är extremt dominant i NFT världen med över 90% av världens omsättning av NFTs under 2021.

Artely NFT

Lansering i Februari

Artely lanserar nu i Februari 2022 och från starten har man en exklusiv kollektion av NFT:er från 10 etablerade svenska konstnärer. ”Detta är en unik möjlighet att förvärva de utvalda konstnärernas absolut första NFT:er någonsin, dessutom en de första svenska NFT-konstverken i Sverige”. ”Detta är helt enkelt väldigt bra konst”, säger Alexander Antonov.

”Vår målsättning och vision har alltid varit att ligga i framkant och visa vägen för hur man kan utveckla den svenska konstmarknaden. Det handlar om att skapa nya möjligheter för både konstnärer och samlare och i förlängningen även om att förbättra konstnärernas villkor, avslutar Aleksandra Antonov.

Alla kollektioner som kommer att släppas på Artely kommer att vara av de konstnärer som bolaget redan representerar i sitt stall. Artely är en så kallad invitation only plattform där konstnärer kan ansöka om att bli representerade.

För hugade spekulanter på denna första spännande NFT kollektion av högkvalitativ konst kan man redan nu anmäla intresse på Artely.se.

Kryptovalutaguiden kommer bevaka även detta svenska ”kryptobolag” i framtiden. Det framstår som en spännande och gedigen satsning av två etablerade entreprenörer som är starka i sin nisch och håller fokus på sin NFT-satsning på enbart konst. Detta fokus kan mycket väl vara ett genidrag då trenden i världen det sista året är att fler och fler nishade NFT plattformar sett dagens ljus och att finna sin nisch och bli stark i den är alltid bra. 

Relaterad Läsning

 

  • Anotherblock Nyheter – följ den svenska NFT plattformens satsning här
  • Artion – läs om den amerikanska NFT plattformen med fokus på konst
  • NFT Nyheter – mängder med artiklar från den boomande NFT branschen
https://9capital.org/
http://2982hotel.site/contact/
https://vatankurumsal.com/
http://gitasantihnusantara.org/
https://home-fixers.ae/
https://t-k.vip/
https://adrianazuniga.net/
https://adamoorthopaedic.com/
http://ciseelektrik.com/
https://smec.com.sg/
http://eventsglobal247.com/
https://reviewgames.id/
https://dtaajq.com/
http://imkovadesarollo.com/
https://www.nazaistudio.ma/
http://econohogar.com/
http://www.bellacucina.cl/
http://biroutraduceriploiesti.ro/
http://bcsservices.co.za/
https://suntech.com.co/
http://www.icekulbrands.co.za/
https://fundacionbartolocolon.com/
https://belajarbaking.xyz/
http://dinhhuonggiaoduc.com/
http://dronesgoiania.com.br/