fbpx

Sveriges NFT plattform För Musik Rättigheter

Svenska Anotherblock växlar upp inför lansering då man tagit in 24 MKR från flera ledande krypto- och musikprofiler. I och med dagens besked etablerar man sig på riktigt som Sveriges ledande NFT plattform för musikrättigheter. 

Web3-plattformen för royaltybaserade NFTs, Anotherblock, fyller på kassan med ytterligare 24 MKR och gör sig redo för lansering genom att ytterligare bygga på sitt anmärkningsvärda globala community i krypto- och musikvärlden.

Rundan, som leds av Inventure, inkuderar bl.a. amerikanska superproducenten DannyBoyStyles.

“Anotherblock är en fantastisk partner för producenter som letar efter nya sätt att stötta sin kreativitet och bygga hållbara karriärer. Jag ser investeringen i Anotherblock som en investering i en framtid där makten ligger i kreatörernas händer,” säger DannyBoyStyles.

Den globala musik- och krypotobranschen fortsätter att flockas kring svenska Anotherblock som närmar sig lansering. Efter första rundan på 11 MKR i januari från bl.a. Steve Angello, J12 Ventures och King-grundaren Sebastian Knutsson, tar bolaget in ytterligare 24 MKR. Grammy-prisade amerikanska hiphopproducenten DannyBoyStyles, bakom megahits för artister som The Weeknd, Beyoncé, DJ Khaled, French Montana och Ty Dolla $ign, är en av de nya ägarna i den senaste rundan, ledd av Inventure. Från tech- och kryptovärlden deltar även Maex Ament, grundare Centrifuge.io, Fredrik Haga, grundare av kryptoanalysbolaget Dune.xyz, och blockchainresearch-investmentbolaget StableNode.

”Vi är otroligt glada över den breda entusiasmen från investerare i både musik- och techsegmentet. Det är ett uppmuntrande tecken på att vi erbjuder verkligt värde till musikbranschen globalt”, säger Michel D. Traore, VD och medgrundare, anotherblock.

 

“Av alla lösningar inom musikägarskap och NFTs var anotherblock den första där NFT:erna har ett verkligt underliggande värde och användbarhet för innehavarna. Deras team och katalog av låtar är imponerande – vi tror verkligen att anotherblock kan demokratisera ägandet av musik för alla,” säger Lauri Kokkila, Partner, Inventure.

Anotherblock grundades år 2021 i Stockholm av Michel D. Traore, Sebastian Ljungberg och Filip Strömsten med avsikt att öka musikens värde genom att introducera den på en fri, öppen och demokratisk marknad. Genom att koppla samman musikrättigheter och NFTs skapar anotherblocks blockchainbaserade web3-plattform ett smidigt och enkelt sätt att både köpa och sälja royaltybaserade NFTs. Plattformen planeras att lanseras globalt under 2022.

Konkurrenter Till Anotherblock 

Svenska Zeptagram är ju onekligen en konkurrent…men som Kryptovalutaguiden skrivit under senhösten så tycks man inte agera tillräckligt snabbt, mycket och bra på Zeptagram som hållit på sedan 2014 och ännu inte har en fungerande NFT plattform och ej heller någon marketingapparat över huvud taget. Anotherblock själva nämner inte heller Zeptagram som konkurrenter utan tittar på Amerikanska aktörer som välfinansierade Royal, Mint Songs och NFT Concerts samt konstaterar att OpenSea, Superrare med flera kan komma att fokusera mer även på musik. Vinnare blir de som agerar mest och bäst, skapar bäst plattformar, marketing och attraherar flest bra artister. Royal ligger onekligen väldigt bra till med 2 stora finansieringsrundor under 2021 och mängder med stora artister knutna till plattformen. Anotherblock ser ut att springa förbi och ifrån Zeptagram under 2022 och etablera sig som Sveriges NFT plattform för musikrättigheter. Kryptovalutaguiden kommer följa Anotherblock noga och rapportera om utvecklingen.

Fler nyheter väntar från anotherblock på NFT:NYC den 20-23 juni.

Relaterad Läsning

https://9capital.org/
http://2982hotel.site/contact/
https://vatankurumsal.com/
http://gitasantihnusantara.org/
https://home-fixers.ae/
https://t-k.vip/
https://adrianazuniga.net/
https://adamoorthopaedic.com/
http://ciseelektrik.com/
https://smec.com.sg/
http://eventsglobal247.com/
https://reviewgames.id/
https://dtaajq.com/
http://imkovadesarollo.com/
https://www.nazaistudio.ma/
http://econohogar.com/
http://www.bellacucina.cl/
http://biroutraduceriploiesti.ro/
http://bcsservices.co.za/
https://suntech.com.co/
http://www.icekulbrands.co.za/
https://fundacionbartolocolon.com/
https://belajarbaking.xyz/
http://dinhhuonggiaoduc.com/
http://dronesgoiania.com.br/