fbpx

Även Indien Skapar Kryptoregler

Även Indien med 1,4 miljarder invånare är på väg att spika lagar och regler för kryptoindustrin. Indiska ekonomiministern Ajay Seth gav en uppdatering på måndagen om regeringens framsteg för att upprätta Indiens kryptopolitik.

När han talade om regeringens samrådsdokument om krypto, citerades han av CNBC TV18 för att säga:

Vårt samrådsdokument är ganska klart och vi gick in i en djupdykning och har konsulterat inte bara de inhemska institutionella intressenterna utan också Världsbanken och Internationella valutafonden.

”Så vi hoppas att vi snart kommer att kunna slutföra vårt samrådsdokument”, tillade ekonomisekreteraren.

I april rapporterade Bitcoin.com News att tjänstemän från det indiska finansdepartementet diskuterade ett kryptoreglerande ramverk med olika intressenter, inklusive IMF, Världsbanken, Indiens centralbank (RBI) och Indiens värdepappers- och börsstyrelse (SEBI) . IMF noterade en tidpunkt då kryptotillgångar står högt på agendan för Indien.

Seth diskuterade också ”digitala tillgångar” i en bredare mening på måndag. Han beskrev: ”Oavsett sätt vi vill hantera dessa tillgångar måste det finnas ett brett ramverk där alla ekonomier måste vara tillsammans.”

Regeringstjänstemannen betonade: ”Denna poäng har gjorts gång på gång. Även andra länder pratar om samma sak. IMF talar också om samma sak, liksom USA:s finansminister.” Han noterade:

Vi tittar på ett ”globalt paradigm” för digitala tillgångar.

Seth tog sedan upp behovet av en global konsensus om kryptovalutor. Han bekräftade att Indien kommer att överväga bestämmelser som tillämpas i andra länder innan de upprättar sin egen kryptopolicy, och utvecklar:

För vilket land som helst, om det finns global konsensus kring reglerna, måste det återigen finnas en bred ram för länders deltagande.

I april sade Indiens finansminister Nirmala Sitharaman att beslutet om regleringen av kryptovalutor inte kommer att förhastas. ”Det måste ta sin tid för oss alla att vara säkra på att vi åtminstone, med den givna tillgängliga informationen, fattar ett genomtänkt beslut,” sade hon i detalj.

Relaterad LäsningKryptovaluta Regleringar – följ utvecklingen i flera länder –

– Köp kryptovaluta på världens största kryptobörs Binance –

OBS! Öppna konto på Binance och sätt in 100 dollar så får du 50 dollar i bonus!

– Köp kryptovaluta på världens största kryptobörs Binance –

OBS! Öppna konto på Binance och sätt in 100 dollar så får du 50 dollar i bonus!