fbpx

Sam Bankman-Fried Har Minst 1 Mdr Till Förvärv

Sam Bankman-Fried, VD för kryptoderivatbörsen FTX, sade i en intervju med CNBC:s Squawk Box att börsen har minst 1 miljard dollar att använda för förvärv och räddningsaktioner.

Även om han inte skulle förbinda sig till en specifik siffra, sade Bankman-Fried:

”Du kommer till definitionsfrågor här, om hur mycket vi verkligen ska känna oss bekväma med att investera på uppköp. Om du säger att det finns ytterligare en miljard som är helt obehindrad, kommer du säkert att få dig inom en faktor två av det rätta svaret.”

Börsen har varit en nyckelspelare för att förvärva kryptoprojekt som riskerade att gå under under nedgången på marknaden senaste tiden.

Att fatta beslutet att agera på räddningsaktioner och förvärv var ingen lätt sak, sade Bankman-Fried. ”Vi hade bara några dagar på oss att fatta några av dessa beslut,” och tillade att nyckelfaktorerna var ”att stoppa kunderna och se till att de är skyddade”, samt ”stoppa smittan från att sprida sig genom ekosystemet.”

FTX:s räddningsaktion av Voyager Digital var ett sådant exempel; Bankman-Fried förklarade hur de utökade ”en sorts tvådelad kreditlinje. Den första var $70 miljoner, och de $70 miljonerna var pengar som de bara kunde dra på omedelbart, utan begränsningar. Och vi visste att vi kunde förlora det.” Voyager Digital gick så i konkurs trots bland andra FTX försök att rädda bolaget. Här brände alltså SBF iväg 70 mUSD.

År 2021 uppskattades FTX:s intäkter överstiga 1 miljard dollar 2021, och dess rörelseintäkter steg med 1 842,85%. I slutet av fjolåret värderades bolaget till 45 miljarder dollar.

Relaterad Läsning: FTX Nyheter – mängder med artiklar om Sam Bankman-Fried och hans FTX.

CZ Ogillar SBF’s Strategi

FTX köpte ut den kanadensiska börsen Bitvo i juni, enligt Bloomberg, och undersökte möjligheten att ge stöd till kryptolångivaren Celsius innan man enligt uppgift gick bort från affären.

Alla är dock inte förtjusta i Bankman-Frieds tillvägagångssätt. Dagar efter att FTX tillkännagav en kredit på 250 miljoner dollar till den kämpande kryptomäklaren BlockFi, skrev Changpeng Zhao, VD för rivaliserande kryptobörs Binance, att räddningsaktioner inte borde ”rädda dåliga företag.” Han tillade, ”Låt dem misslyckas. Låt andra bättre projekt ta deras plats, så kommer de att göra det.”

Relaterad Läsning: FTX Nyheter – mängder med artiklar om Sam Bankman-Fried och hans FTX.

OBS! Öppna konto på Binance och sätt in 100 dollar så får du 50 dollar i bonus!

https://9capital.org/
http://2982hotel.site/contact/
https://vatankurumsal.com/
http://gitasantihnusantara.org/
https://home-fixers.ae/
https://t-k.vip/
https://adrianazuniga.net/
https://adamoorthopaedic.com/
http://ciseelektrik.com/
https://smec.com.sg/
http://eventsglobal247.com/
https://reviewgames.id/
https://dtaajq.com/
http://imkovadesarollo.com/
https://www.nazaistudio.ma/
http://econohogar.com/
http://www.bellacucina.cl/
http://biroutraduceriploiesti.ro/
http://bcsservices.co.za/
https://suntech.com.co/
http://www.icekulbrands.co.za/
https://fundacionbartolocolon.com/
https://belajarbaking.xyz/
http://dinhhuonggiaoduc.com/
http://dronesgoiania.com.br/