Bitpanda recension

Bitpanda recension. Bitpanda är kanske det mest populära europeiska företaget för handel med kryptovaluta som Bitcoin, Ethereum, Ripple etcetera. De tre grundarna av Bitpanda var universitetsstudenter med lång erfarenhet av handel med digital valuta. BitPanda är en kryptobörs från Österrike, grundat 2014.

De var passionerade och väldigt insatta i både blockkedjeteknologi och kryptovaluta, men de upplevde svårigheter med att köpa och sälja Bitcoin inom EU. För att råda bot på detta bestämde de sig i oktober 2014 helt enkelt för att starta eget.

Utbud av kryptovalutor

Bitcoin, Ethereum, Litecoin, IOTA, Ripple, Dash, Komodo, Bitcoin Cash, Eos, Pantos, IOTA, Komodo, locales OmiseGO, Zcash, Tezos, Cardano, NEO, Ethereum Classic (ETC). Arbetar aktivt med att lägga till fler.

Öppettider för handel – Dygnet runt.

BitPanda betalningsmetoder

Giro pay, EPS, Mastercard, Neteller, Banköverföring, Skrill, Sofort, VISA, SEPA kredit och debitkort.

Bitpanda Recension – avgifter

Bitpanda stödjer ERC20, vilket innebär att tokens som byggts på Ethereum snabbt kan göras tillgängliga på plattformen. ERC20 är en teknisk standard för smarta kontrakt som används på Ethereums blockkedja.

Plattformen uppdaterades nyligen och enligt Bitpanda själva så erbjuder de nu marknadens lägsta transaktionsavgifter för Bitcoin. Transaktionsavgiften för köp är 1,49% och för sälj 1,29%. Förutom att handla med Euro så går det numera även bra med schweiziska franc, brittiska pund och US Dollar.

Om du vill skicka kryptovaluta till en annan Bitpanda användare så är det helt gratis, du behöver inte betala de så kallade blockkedjeavgifterna (den avgift som tas ut av blockkedjan för en transaktion). På det stora hela har hemsidan blivit ännu mer användarvänlig efter den senaste uppdateringen och du får enkelt en överblick av dina transaktioner.

I vår Bitpanda recension gillar vi att man har en enkel och användarvänlig design, låga avgifter och enkel registreringsprocess. Bitpanda’s egna Wallet är också mycket bra. Detta är helt enkelt en av de bästa, säkraste och mest pålitliga kryptobörserna på marknaden.