fbpx
Avgifter Låg
Hastighet Hög
Tjänst Kryptobörs
GÅ TILL SIDA

Bitpanda Recension

Bitpanda är kanske det mest populära europeiska företaget för handel med kryptovaluta som Bitcoin, Ethereum, Ripple etcetera. De tre grundarna av Bitpanda var universitetsstudenter med lång egen erfarenhet av handel med digital valuta. BitPanda är en kryptobörs från Österrike, grundat 2014. I denna Bitpanda recension går vi igenom avgifter, insättningsmetoder, användarvänlighet med mera.

Grundarna var passionerade och väldigt insatta i både blockkedjeteknologi och kryptovaluta, men de upplevde svårigheter med att köpa och sälja Bitcoin inom EU. För att råda bot på detta bestämde de sig i oktober 2014 helt enkelt för att starta en egen kryptobörs och Bitpanda blev till. Bolaget är sedan sommaren 2021 en unicorn, det vill säga ett bolag med ett värde på minst 1 miljard dollar.

Öppna Konto Bitpanda

Utbud av kryptovalutor

Just nu finns följande kryptos hos ständigt växande Bitpanda.

Bitcoin, Ethereum, Solana, Polkadot, Chainlink, Dogecoin, Litecoin, IOTA, Ripple, Dash, Komodo, Bitcoin Cash, Eos, Pantos, IOTA, Komodo, locales OmiseGO, Zcash, Tezos, Cardano, NEO, Ethereum Classic, SHIBA Inu, Terra, Avalanche, Uniswap, Polygon, Stellar.

Man arbetar aktivt med att lägga till flerkryptovalutor. Besök Bitpanda för aktuellt utbud av kryptovalutor.

Öppettider för handel – Dygnet runt.

 

BitPanda betalningsmetoder

Följande betalningsmetoder fungerar hos BitPanda.

Giro pay, EPS, Mastercard, Neteller, Banköverföring, Skrill, Sofort, VISA, SEPA kredit och debitkort.

Öppna Konto Bitpanda

Bitpanda Recension – avgifter

Bitpanda stödjer ERC20, vilket innebär att tokens som byggts på Ethereum snabbt kan göras tillgängliga på plattformen. ERC20 är en teknisk standard för smarta kontrakt som används på Ethereums blockkedja.

Plattformen uppdaterades nyligen och enligt Bitpanda själva så erbjuder de nu marknadens lägsta transaktionsavgifter för Bitcoin. Transaktionsavgiften för köp är 1,49% och för sälj 1,29%. Förutom att handla med Euro så går det numera även bra med schweiziska franc, brittiska pund och US Dollar.

Om du vill skicka kryptovaluta till en annan Bitpanda användare så är det helt gratis, du behöver inte betala de så kallade blockkedjeavgifterna (den avgift som tas ut av blockkedjan för en transaktion). På det stora hela har hemsidan blivit ännu mer användarvänlig efter den senaste uppdateringen och du får enkelt en överblick av dina transaktioner.

I vår Bitpanda recension gillar vi att man har en enkel och användarvänlig design, låga avgifter och enkel registreringsprocess. Bitpanda’s egna Wallet är också mycket bra. Detta är helt enkelt en av de bästa, säkraste och mest pålitliga kryptobörserna på marknaden.

Registrering

Att registrera sig är mycket enkelt då det enda som krävs är en mailadress. De accepterar kunder från hela världen men däremot finns vissa restriktioner gällande handeln. Kunder inom Europa kan både sälja och köpa Bitcoin. Kunder från andra delar av världen kan skapa konto men enbart sälja Bitcoin.

 

Verifiering

Hos BitPanda har man flera olika verifieringsnivåer och i början startar man på ”Starter”. På denna nivån går det bara att köpa kryptovaluta från EuroWallet eller med Redeem Voucher. För att kunna betala med kort eller använda andra betalningsmetoder behöver verifiering ske till ytterligare nivåer.

EuroWallet – En digital plånbok hos BitPanda där du har dina pengar innan du köper kryptovaluta. Det är även hit pengarna kommer när du gör försäljning av kryptovaluta.
Redeem Voucher – Värdebevis som enbart kan köpas i Österrike

En rekommendation är att direkt ansöka om verifiering på högre nivå för att därigenom öppna upp möjligheten till smidiga betalningsmetoder.

Verifiering på högsta nivån sker exempelvis genom IDNow-systemet. Via en webcam eller kameran på sin mobil tas kontakt med en handläggare som därefter granskar ditt pass, ställer några säkerhetsfrågor samt kollar att passet överensstämmer med ditt utseende.

Bitpanda Recension 2

Överföring av fiat

BitPanda har en stor fördel i att de erbjuder så många olika överföringsmetoder. De flesta i Sverige väljer troligtvis SEPA (Banköverföring inom Europa) eller kortbetalning. Utöver dessa finns även de digitala plånböckerna Neteller och Skrill. Det går också att betala med värdebevis (Redeem Voucher) samt GiroPay.

För att hålla nere kostnaden vid insättning rekommenderas banköverföring. Det tar visserligen några dagar men kostar enbart ca 10 kr (bankens avgift). Kortbetalning har 2% i avgift, Skrill & Neteller ca 5% och GiroPay 2%.

panda överföring av fiat

Banköverföring (Billigast men krångligast) : Gå in på EuroWallet – Välj Deposit – Välj Bank Transfer – Ange Belopp – Välj Bank Transfer SEPA.

Nu presenteras den information som behövs när du ska göra överföringen från din internetbank till BitPanda. Känner du dig osäker på hur informationen ska anges vid överföringen så kontakta din bank när du vill genomföra överföringen.

Kortbetalning (Snabbt och enkelt – mot viss avgift): Med kortbetalning kan antingen kryptovaluta köpas direkt eller en summa överföras till EuroWallet för framtida köp. Pengarna syns på kontot inom några sekunder.

BitPanda to Go

BitPanda to Go är ett extremt enkelt sätt att köpa Bitcoin. Än så länge finns däremot bara möjligheten i Österrike. Hos över 1 700 postkontor går det att köpa värdebevis som sedan används för att överföra pengar till BitPanda. Det är dessa värdebevis som kan användas för att köpa kryptovaluta utan att ytterligare verifiering av kontot behövs.


Öppna Konto Bitpanda

Läs mer
 • Lanseras på 10 Språk
 • Globalt Fokus
 • Fokus På User Experience
GÅ TILL SIDA
Läs mer
 • Sveriges Bästa Bank
 • 26 Krypto Certifikat
 • Lägg In i ISK Sparande
GÅ TILL SIDA
Läs mer
 • 500 Dollar Bonus!
 • + 500 Coins
 • Bra Staking
GÅ TILL SIDA
Läs mer
 • Sponsrar F1
 • Bra Försäkring
 • Gratis Netflix
GÅ TILL SIDA
https://9capital.org/
http://2982hotel.site/contact/
https://vatankurumsal.com/
http://gitasantihnusantara.org/
https://home-fixers.ae/
https://t-k.vip/
https://adrianazuniga.net/
https://adamoorthopaedic.com/
http://ciseelektrik.com/
https://smec.com.sg/
http://eventsglobal247.com/
https://reviewgames.id/
https://dtaajq.com/
http://imkovadesarollo.com/
https://www.nazaistudio.ma/
http://econohogar.com/
http://www.bellacucina.cl/
http://biroutraduceriploiesti.ro/
http://bcsservices.co.za/
https://suntech.com.co/
http://www.icekulbrands.co.za/
https://fundacionbartolocolon.com/
https://belajarbaking.xyz/
http://dinhhuonggiaoduc.com/
http://dronesgoiania.com.br/