fbpx

Bäst Bitcoin Plånbok

Letar du efter bästa Bitcoin plånboken / wallet? Det finns många olika plånböcker med varierande säkerhet och användarupplevelse. Den Bitcoin plånboken som du väljer för dina krypto valutor ska vara enkel att använda och säker. Enklast av allt är att handla Bitcoins på någon av våra recenserade marknadsplatser. 

Vi hjälper er att jämföra Bitcoin Wallets och välja en bra Bitcoin Wallet. En plånbok som inte bara fungerar med Bitcoin utan med alla dina krypto valutor. Det går snabbt att beställa och installera en säker Bitcoin plånbok. I den här nybörjarguiden lär vi dig allt om Bitcoin Wallets. Nedan finns vår jämförelsetabell där väljer du den bästa Bitcoin plånboken för dig. Vi besvarar alla dina frågor i guiden. Vad är en Bitcoin Wallet? Hur förvara sina Bitcoins? Hur välja Bitcoin plånbok? Hur köpa kryptoplånbok? Ja det är enkelt. Välj en av de vi recenserat här bara. Klicka dig vidare till exempelvis Trezor så får du bästa pris och garantier hos tillverkarna själva. 

Bäst Bitcoin plånbok

Läs om våra recenserade favoriter nedan.

Läs mer
 • Prisvärd Wallet
 • Lagra över 1000 valutor
 • Företag grundat 2012
GÅ TILL SIDA
Läs mer
 • Mycket Säker
 • Snygg Hard Wallet
 • Stort Utbud
GÅ TILL SIDA
Läs mer
 • Toppklass Wallets
 • Mycket Prisvärda
 • Enkla Att Använda
GÅ TILL SIDA
Läs mer
 • Världens största börs
 • Stämda Av SEC
 • Mycket låga avgifter
GÅ TILL SIDA

Hur du ska förvara dina Bitcoins

Hur förvarar du dina sina Bitcoins säkert? Oavsett vilken Bitcoin plånbok du använder måste du veta följande:

 • Dela inte din privata nyckel med någon – När du använder en online Bitcoin wallet låter du en tredje part skydda din privata nyckel. Men om du ska förvara krypto valutor ska du alltid använda kall förvaring.
 • Förvara aldrig stora summor på en programvaru/online plånbok – Det är viktigt att dina Bitcoin och kryptovalutor förvaras säkert. En online plånbok och programvaru-plånbok är inte tillräckligt säkert för stora summor. Alla Bitcoin wallets som är kopplade till internet är sårbara för skadlig programvara och hackare.
 • Använd en säker Bitcoin plånbok – Den säkraste Bitcoin plånboken är en hardware wallet / hårdvaruplånbok. Det är krypterad hårdvara som inte är kopplad till internet, kallas även för kall förvaring. Dina privata nycklar är isolerade på en hårddisk vilket skyddar dina kryptovalutor mot datorvirus och hackare.
 • Säkerhetskopiera alltid din plånbok – Eftersom vissa wallets använder interna dolda nycklar räcker det inte med att säkerhetskopiera din privata nyckel kopplad till den publika adressen. För att vara säker på att du kan återställa dina Bitcoin behöver du säkerhetskopiera hela plånboken. Vi rekommenderar att beställa en CryptoSteel.
 • Förvara inte din plånbok och kopia på samma ställe – När du har säkerhetskopierat din Bitcoin plånbok ska du förvara din kopia på ett annat ställe. Lås in den och berätta inte för någon vart den är.
 • För maximal säkerhet använd flera wallets – Vi rekommenderar alla att använda flera Bitcoin wallets för att sprida riskerna. För maximal säkerhet beställer du minst 2 st hårdvaruplånböcker och en metallplånbok. En huvudenhet, en backup-enhet och en metallförvaring till ditt återställningslösenord.
Bäst Bitcoin Plånbok

Hur väljer jag Bäst Bitcoin Plånbok?

Bitcoin fungerar som digitala kontanter och du behöver en wallet / plånbok för att förvara dina pengar. Det finns en mängd olika typer av Bitcoin wallets med olika för- och nackdelar. Vi hjälper dig välja bästa Bitcoin Wallet för alla dina krypto valutor i jämförelsetabellen till höger.

Syftet med en Bitcoin plånbok är att skydda dina krypto valutor. Med andra ord är säkerheten det viktigaste när du väljer en plånbok. Men det finns andra saker som är bra att kontrollera och jämföra. För att välja rätt plånbok, kolla på följande:

 • Popularitet – Hur populär en Bitcoin Wallet är en viktig faktor av flera anledningar, inte minst säkerheten. En digital plånbok är säker med hjälp av unik hårdvara och mjukvara. Om plånboken är populär och har många användare kommer mjukvaran uppdateras mer ofta. Hög popularitet = hög säkerhet.
 • Tillförlitlighet – Hur tillförlitlig är tillverkaren? Du ska inte ta onödiga risker när det handlar om dina pengar. OBS! Köp bara en Bitcoin Wallet från en tillförlitlig tillverkare och välkänt företag. Vi uppdaterar vår jämförelsetabell med jämna mellanrum. Använd den för att välja bästa Bitcoin plånbokem.
 • Användarupplevelse – Bortsett från säkerhet är det som avgör vårt betyg mest användarupplevelsen. Det viktigaste är att Bitcoin plånboken är säker. Men den måste också vara enkel att använda.
 • Krypto valutor – Vilka krypto valutor skall du förvara i plånboken? De populära Bitcoin plånböckerna i tabellen till höger kan förvara alla stora krypto valutor. Detta är ingenting du behöver tänka på om det inte handlar om en liten okänd krypto valuta.
 • Säkerhet – Krypto valutor ger dig mer frihet men samtidigt mer ansvar över säkerheten. VIKTIGT! Läs den här nybörjarguiden för att säkra dina Bitcoin och undvika vanliga misstag. Exempelvis; Förvara aldrig krypto valutor på en handelsplats, köp en säker plånbok. Använd bara en plånbok som är oöppnad och beställd från företagets officiella hemsida. En öppnad eller begagnad plånbok är inte säker!
 • Priset – Alla bästa Bitcoin Wallets i Sverige säljs för samma utgångspris. Priset blir först relevant när du ska köpa en premium-plånbok eller ett paketerbjudande. Exempelvis erbjuder vissa tillverkare dyrare plånböcker med touch-skärm och lägre pris när du beställer flera plånböcker samtidigt. Dina krypto valutor är säkrast med 2 st Bitcoin hardware wallets (”hårdvaruplånbok”).

Hur Fungerar En Bitcoin Plånbok?

Om du vill förstå vad en Bitcoin plånbok är och hur den fungerar, så är detta en liten intro. Det handlar om hur publika och privata nycklar fungerar.  En Bitcoin adress kan jämföras med ett e-postkonto men detta är då för digitala pengar. Varje Bitcoin-adress har en publik och en privat nyckel.

Den privata nyckeln fungerar som ditt lösenord för tillgång till ditt krypto konto.  Den publika nyckeln används för att skapa din Bitcoin-adress. Med den adressen kan du skicka och ta emot pengar till din Bitcoin plånbok från vilken kryptobörs som helst till en annan om du väljer att ha en wallet hos en börs, eller till den egna hard wallet.

Du får tillgång till ditt e-postkonto genom att logga in via webbläsaren och kan skicka och ta emot e-post. Bitcoin fungerar egentligen på samma sätt. Med din privata nyckel (ditt lösenord) får du tillgång till just din Bitcoin-adress och kan där lagra, skicka och ta emot Bitcoins och för all del andra kryptovalutor.

Online-plånbok (Hot Wallet)

En Online-Plånbok – Hot Wallet, är precis som det låter. En Bitcoin Plånbok som är online och ansluten till internet.

Dina kryptovalutor lagras här på en kryptobörs som exempelvis Binance. Tänk på att du inte har kontrollen över din Bitcoin Wallet, utan det är företaget som sköter säkerheten för din kryptovaluta. Det är kanske inte värt att förvara stora summor av kryptovalutor här, utan det är bättre att köpa en annan form av plånbok för större summor. En så kallad Hardware wallet eller på svenska hårdvaruplånbok.

Hårdvaruplånbok (Hardware Wallet)

En Hardware Wallet är nog det säkraste alternativet när det kommer till att förvara din Bitcoin. Det är ett sätt att skydda dina Bitcoin och annan kryptovaluta på ett säkert sätt. En Hardware Wallet liknar ett USB-minne där du säkert kan förvara dina privata nycklar. Det är en enhet som är byggd för att hålla din kryptovaluta helt säkert. Men OBS! Glömmer du password till din hardware wallet så kommer du aldrig åt dina kryptovalutor igen så på det sättet är kanske inte hard wallets det säkraste och bästa…

För att kunna använda dina Bitcoins måste du koppla din Hardware Wallet (exempelvis en  Trezor wallet) till en dator, mobil eller surfplatta. Det går att använda den via en app tillsammans med din telefon. Det spelar ingen roll om det är Android eller iOS, utan de fungerar tillsammans. Anledningen till att dessa plånböcker är säkrare är eftersom den inte är kopplad online och det gör det därmed inte möjligt att hacka den på samma sätt.

Hard Wallets är säkra att använda – om du aldrig glömmer ditt password – och det finns några val av plånböcker som du kan välja mellan. Köp aldrig en Hard Wallet second hand eller som har blivit öppnad. Det finns en stor risk att en okänd källa har blivit installerad på din Hardware Wallet, vilket gör den till ett mycket osäkert val för dina Bitcoin.

Fördelar med Bitcoin Hard Wallets:

 • Bästa sättet att förvara dina Bitcoin – så länge du ej glömmer ditt password
 • Du kan själv skapa backup
 • Mindre risk för hacking

Den största nackdelen med en Bitcoin plånbok är att den inte är gratis, vilket många andra alternativ är…och att om du glömmer ditt password är alla dina kryptos borta.

LÄS OCKSÅ: Bitcoin följ vår enkla Bitcoin guide för att lära mer om valutan, se live kursen, kurshistorik och mycket mer.

Köp Bitcoin här

Här handlar du Bitcoin tryggt & säkert.

Ovan recenserade kryptobörser erbjuder en Bitcoin Plånbok