fbpx

Konkurrensen Hårdnar Bland NFT Plattformar

Konkurrensen blir bara större och större i det glödheta NFT spacet. Den stora amerikanska kryptobörsen FTX har nu lanserat sin nya NFT plattform och flera aktörer är på väg in i segmentet. FTXUS erbjuder köp i Fiat via banktransfer och kort, lägre avgift än Opensea och går all in på att utmana marknadsledaren.

Det verkar som om den dominerande NFT marknadsplatsen OpenSea kommer att ha tuffare strider att kämpa i framtiden för att hålla sig på topp, med FTX USA som kommer med alternativ som betalningar i USD och lägre avgifter.

Den amerikanska delen av den stora kryptobörsen FTX har lanserat sin nya NFT-marknadsplats, har vd Brett Harrison meddelat. Börsen gör det möjligt för användare att handla, auktionera och autentisera Solana(SOL)-baserade NFT.

Och även om bara de Solana-baserade är tillgängliga för tillfället rapporterade ett antal nyhetsmedia att FTX börsens plan är att utöka stödet till NFT även på Ethereum (ETH) blockchain.

Enligt Harrisons tweets är NFT-marknaden bara tillgänglig i desktop version för tillfället. Och även fast marknadsplatsen sägs bara vara tillgänglig på FTX US, får även internationella användare skapa konton där.

Dessutom, för att sätta in, köpa eller sälja NFT, måste användarna klara know-your-customer (KYC) procedur nivå 1, medan för att ta ut NFT över ett visst USD-värde, samma som att ta ut krypto, måste användaren slutföra KYC nivå 2, sade Harrison.

NFT som deponeras på plattformen är listade i SOL, men NFT som präglas på FTX US kan listas antingen i SOL, ETH eller USD. Krypto och USD från kreditkort och bankkonton stöds för att köpa SOL på börsen. Denna möjlighet att köpa NFT med kreditkort, banköverföringar och USD skiljer detta från andra plattformar.

Det finns ingen noteringsavgift på FTX US, och det finns en 2% bytesavgift på all NFT-försäljning, som dras av från säljarens intäkter. Dessutom kommer växeln att dra av en procentsats från säljarens intäkter för royalties, “som ska betalas till skaparna enligt specifikationen på NFT-metadata (max 40%).” I jämförelse tar OpenSea ut 2,5% fast avgift på försäljning.

Konkurrerande NFT Plattformar Till FTX US

På den globala spelplanen måste FTX möta utmaningar från andra marknadsplatser som har samlat in miljoner dollar i år såsom Alibaba, Rarible, Art Official, Artion, RCRDSHP, Royal, Opensea och Makersplace. Vidare kommer även Crypto.com med en egen NFT plattform liksom NFL stjärnan Tom Brady med sin Autograph. Konkurrensen bland NFT plattformar har fullkomligt exploderat bara de senaste månaderna.

MER LÄSNINGROYAL NY NFT MARKNADSPLATS FÖR MUSIKRÄTTIGHETER – Lanserad Av Super -DJ´n 3LAU Med 16 Miljoner I Seedkapital.

Aktuella Kryptovaluta Kurser

Följ de 2 500 största Kryptovalutorna här. Live kurser med historiska grafer.

Bitcoin Live Kurs och historiska grafer
Ether Live Kurs och historiska grafer
Binance Coin Live Kurs och historiska grafer
Dogecoin Live Kurs och historiska grafer

…se världens 2 500 största Kryptovaluta Kurser här.