fbpx

Amerikanska Centralbanken Avvaktar Med CBDC

Amerikanska Federal Reserve, den privatägda centralbanken i världens största ekonomi verkar fortsatt inte vara särskilt sugna på att skapa en egen ”digital dollar” eller CBDC (Central Bank Digital Currency). Medlemmarna i Fed ser ej affärsnyttan med en CBDC säger de bland annat.

USA tycks stanna upp med att utveckla en digital centralbanksvaluta, med beslutsfattare vid Federal Reserve som diskuterar tekniken men inte avslöjar om de har gjort några framsteg i frågan. Vid en tisdagskonferens om dollarns internationella roll diskuterade ekonomiska rådgivare och personer från Fed digitala tillgångar och om en CBDC skulle kunna gynna USA.

Enligt ett uttalande från Fed var ”paneldeltagarna i allmänhet överens om att teknik i sig inte skulle leda till drastiska förändringar i det globala valutaekosystemet.”

En CBDC är en digital version av en stats fiatvaluta – som det brittiska pundet eller euron – med stöd av en centralbank. Sådana tillgångar är centraliserade, till skillnad från kryptovalutor som Bitcoin och Ethereum.

Minst tre av medlemmarna i amerikanska Federal Reserve har sagt att de inte ser någon anledning för Fed att ge ut en centralbanks digital valuta (CBDC). Fed håller för närvarande på att sammanställa en rapport om en digital dollar som sägs skall släppas inom en snar framtid.

Federal Reserve medlemmen Michelle Bowman sade redan i fjol höst att hon inte ser någon egentlig anledning för Fed att ge ut en amerikansk CBDC med tanke på säkerheten och effektiviteten i det amerikanska betalningssystemet. Hon sade:

”Jag är inte riktigt säker på att jag förstår eller ser affärsnyttan för att skapa det.”

Fed håller för närvarande på att sammanställa en rapport som diskuterar för- och nackdelar med att ge ut en digital dollar. Rapporten förväntas släppas inom kort.

Medlemmarna Ser Ingen Poäng Med CBDC

En annan Federal Reserve medlem som är skeptisk till att Fed utfärdar en digital dollar är Randal Quarles. Han sade den 20 oktober på en Milken Institute-konferens att han inte förstår argumenten för att ge ut en centralbanks digital valuta. Quarles, som kommer att avgå nu i december, sade såhär:

”Tills någon svarar mig på frågan varför, förstår jag inte varför vi skulle ägna den enorma mängd resurser och den tekniska risken och den betydande störningen på den nuvarande driften av det finansiella systemet som skulle komma från att centralbanken sa att vi ska tillhandahålla denna digitala valuta.”

Även Fed mannen Christopher Waller tvivlar på om Federal Reserve borde ge ut en digital dollar. Han förklarade i oktober under en diskussion anordnad av Official Monetary and Financial Institutions Forum (OMFIF) att en digital dollar skulle sätta Fed i direkt konkurrens med affärsbanker.

”Med en centralbanks digitala valuta ställer du en väldigt direkt fråga. Bör centralbanken vara mer involverad i att hantera betalningar för hushåll och företag på ett sätt som gör att de kan kringgå banksystemet? Det är vad ett CBDC-konto gör”, säger Waller.

 

– Investera i kryptovaluta på KuCoin –

OBS! Öppna konto idag på KuCoin så får du 50 till 500 dollar i bonus!

https://9capital.org/
http://2982hotel.site/contact/
https://vatankurumsal.com/
http://gitasantihnusantara.org/
https://home-fixers.ae/
https://t-k.vip/
https://adrianazuniga.net/
https://adamoorthopaedic.com/
http://ciseelektrik.com/
https://smec.com.sg/
http://eventsglobal247.com/
https://reviewgames.id/
https://dtaajq.com/
http://imkovadesarollo.com/
https://www.nazaistudio.ma/
http://econohogar.com/
http://www.bellacucina.cl/
http://biroutraduceriploiesti.ro/
http://bcsservices.co.za/
https://suntech.com.co/
http://www.icekulbrands.co.za/
https://fundacionbartolocolon.com/
https://belajarbaking.xyz/
http://dinhhuonggiaoduc.com/
http://dronesgoiania.com.br/