fbpx

Bitcoin Över 21 000 Dollar På Kinas BNP Siffror

Bitcoin klättrade tillbaka över $21 000 den 17 januari, då marknaderna reagerade på bättre än väntat kinesiska bruttonationalprodukt (BNP)-siffror.

Det ekonomiska meddelandet kommer när amerikanska handlare också återvände till handling, efter observationen av firandet av Martin Luther King Jr. Day. Ethereum steg kort över $1 600 tidigare under sessionen. Bitcoin klättrade tillbaka över $21 000 den 17 januari, då marknaderna reagerades på bättre än väntat kinesiska bruttonationalprodukt (BNP)-siffror. Det ekonomiska meddelandet kommer när amerikanska handlare också återvänder till handling, efter observationen av firandet av Martin Luther King Jr. Day. Ethereum steg kort över $1 600 tidigare under sessionen.

Siffror från världens näst största ekonomi visade att bruttonationalprodukten steg med 3% förra året, högre än de 2,8% som förväntades.

Som ett resultat av detta steg BTC/USD till en högsta av $21,360,87 tidigare under dagen, mindre än 24 timmar efter att ha fallit till botten på $20,715,75.

Bitcoin Teknisk Analys: Över 21 000 Dollar På Kinas BNP Siffror

Om man tittar på diagrammet har dagens återhämtning i pris drivit bitcoin närmare sin långsiktiga motståndsnivå på 21 400 $. Detta tak har funnits under de senaste två månaderna och bröts marginellt under helgen.

14-dagars relativa styrka index (RSI) fortsätter att sväva nära ett tak på 90,00, och skulle BTC-tjurar ha för avsikt att klättra över $21 400 måste detta tak på RSI först brytas.

Relaterad Läsning – Bitcoin Kursen – artiklar om historiska upp och nedgångar i kursen.

Följ Oss På Sociala Media

Senaste uppdateringarna

Skandinaviska Bluedot Crypto är en ny jättebörs på 11 språk och som lanseras med fokus på emerging markets men också på Svenska, Norska och Danska. Stort utbud av kryptovalutor, bra användarupplevelse, grymma tilläggstjänster och branschens bästa kundservice är fokus hos Bluedot. Dessutom med mycket lägre avgifter än de små svenska börserna.