fbpx

Tesla investerar i Bitcoin

Under måndagen informerade den amerikanska biltillverkaren Tesla om att de hade investerat 1.5 miljarder dollar i bitcoin. De meddelade  också om att de nu kommer börja acceptera bitcoin som betalning för sina bilar och tjänster. Detta gör Tesla till den första biltillverkaren som låter sina kunder betala med en kryptovaluta.

I sin senaste rapport, från slutet av 2020, uppger Tesla att de har ca 9 miljarder dollar i kapital. Investeringen på 1.5 miljarder dollar är alltså en stor del av det totala kapitalet som företaget har tillgång till, något som gett upphov till en rad olika kontroverser, skriver CNBC.

Den främsta anledningen till detta är att Teslas VD, Elon Musk, under de senaste dagarna pratat mycket om kryptovalutor på Twitter. När Tesla sedan avslöjade att de investerat 1.5 miljarder i Bitcoin steg värdet på kryptovalutan upp till 44.000 dollar. Flera andra kryptovalutor steg också med så mycket som 20%. Många frågar sig nu om denna investering var anledningen till att Musk uppmuntrade folk att investera i Bitcoin. Några exempel på dessa uttalanden är till exempel när han i den nya chattappen Clubhouse sa att ”Jag tycker i nuläget att bitcoin är bra och jag stödjer bitcoin.” Han är även uppdaterat sin Twitter beskrivning med ”#bitcoin.”

Det här är inte heller första gången som Elon Musk blivit anklagad för att försöka styra marknaden med hjälp av sociala medier. I september 2018 anklagade den amerikanska finansinspektionen, SEC, Musk för bedrägeri eftersom han på Twitter sagt att han skulle göra Tesla privat igen för ett pris på 420 dollar per aktie. SEC ansåg att detta uttalande var bedrägligt då Musk inte hade ett färdigt avtal med den tredje part som skulle köpa aktierna.

Det hela slutade med att Musk och SEC enades, något som ledde till att Musk fick betala 20 miljoner dollar och lämna över sin roll som ordförande i styrelsen för Tesla. Utöver detta fick Tesla böta 20 miljoner dollar.

Läs vidare: Elon Musk investerar i Bitcoin?

 

https://9capital.org/
http://2982hotel.site/contact/
https://vatankurumsal.com/
http://gitasantihnusantara.org/
https://home-fixers.ae/
https://t-k.vip/
https://adrianazuniga.net/
https://adamoorthopaedic.com/
http://ciseelektrik.com/
https://smec.com.sg/
http://eventsglobal247.com/
https://reviewgames.id/
https://dtaajq.com/
http://imkovadesarollo.com/
https://www.nazaistudio.ma/
http://econohogar.com/
http://www.bellacucina.cl/
http://biroutraduceriploiesti.ro/
http://bcsservices.co.za/
https://suntech.com.co/
http://www.icekulbrands.co.za/
https://fundacionbartolocolon.com/
https://belajarbaking.xyz/
http://dinhhuonggiaoduc.com/
http://dronesgoiania.com.br/