fbpx

i tisdags meddelade tyska cannabisföretaget Synbiotic SE, börsnoteratt på Frankfurtsbörsen, att man investerar i Bitcoin för att säkra sig mot en Euro man är rädd skall tappa i värde. Synbiotics verkställande direktör, Lars Müller, förklarade att företaget bestämde sig för att säkra med den ledande kryptotillgången för att skydda företaget från ytterligare risk för euro- och dollardevaluering.

Synbiotisk VD: ‘Bitcoin är den exakta motsatsen till traditionella valutor’

Därför investerar Synbiotics i Bitcoin

Ett tyskt cannabisföretag går med i den växande listan över företag som lägger till bitcoin (BTC) i sina statsobligationer. Synbiotic SE meddelade i tisdags att de innehar BTC för att säkra mot fiatvaluta. Synbiotics VD Lars Müller förklarade att cannabisföretaget redan har börjat flytta ”fri likviditet till bitcoin”.

”Vårt beslut fokuserade mindre på prisfluktuationer än risken för devalvering av euro och dollar. Bitcoin är den exakta motsatsen till traditionella valutor: dess volym är begränsad till 21 miljoner enheter, ”sade Müller under tillkännagivandet.

”Denna gräns är fast och okränkbar, vilket kryptovalutans decentraliserade organisation och blockkedjans manipuleringssäkra karaktär i sin tur garanterar. Av den anledningen har vi mer långsiktigt förtroende för bitcoin än i euro eller dollar, där en central institution, påverkad av politiker, kan utvidga penningmängden omätbart, ”tillade han.

Synbiotic jobbade redan med Bitcoin

Dessutom har särskilt cannabisbranschen haft mycket positiva erfarenheter av bitcoin som ett enkelt och digitalt betalningsmedel. Flera Synbiotic-dotterbolag accepterar redan betalningar i bitcoin utöver betalningar i euro.

Synbiotics senaste tillkännagivande följer en rad företag som lägger till BTC i sina balansräkningar. Synbiotic fokuserar för närvarande på syntetisk produktion av cannabinoider, läkemedelsutveckling, kosttillskottutveckling och kosmetiska produkter.

Precis som de flesta företag som lägger till bitcoin i sina skattkammare, är Synbiotics resonemang och “legitima bekymmer” lika. Synbiotic och många andra företag är oroliga för den ”massiva devalveringen av fiatpengar”, särskilt när det gäller den amerikanska dollarn och EU: s euro.

Synbiotic anser att företaget är det första Tyska företaget som har investerat i BTC för att skydda sig mot inflationen.

LÄS OCKSÅ – BÄST KRYPTOBÖRSER FÖR SVENSKAR – recensioner av svenska och utländska kryptobörser och handelsplatser.