fbpx

Sydkorea Testar CBDC

Sydkoreas centralbank i Korea (BOK) säger att den nu är redo att påbörja ”verkliga” tester för sin prototyp av digital won – men vägrar att säga om den faktiskt har för avsikt att rulla ut sin statliga token.

Aju Kyungjae rapporterade att 10 inhemska affärsbanker redan har tillkännagett sin avsikt att delta i nästa steg av BOK:s centralbanks digitala valuta (CBDC) pilot. I slutet av förra året har BOK genomfört tester bakom stängda dörrar med privata företag inklusive dotterbolag till internetjätten Kakao.

Men BOK har uttalat att under ”andra halvåret” vill man att ”stora inhemska affärsbanker” skall gå med i testprocessen.

Denna nästa del av flerstegspiloten, sade banken, kommer att fokusera på remittering och betalningar i verkliga ”finansiella tjänstemiljöer.” Som sådan har BOK skickat de flesta av landets banker ett brev där de ber om hjälp. De 10 som redan har signalerat att de är angelägna om att arbeta med BOK inkluderar bankjättarna Shinhan Bank och Nonghyup (NH) Bank.

”Vi måste se över regler som är långt ifrån verkligheten och orimliga,” sade Yoon enligt uppgift i januari i år. Han tillade att Sydkorea borde anamma ett ”negativt regleringssystem” för att säkerställa att kryptomarknaden ”inte har några bekymmer.”

Sydkorea har nyligen valt Yoon Suk-Yeol till landets president. Yoon är en pro-kryptokandidat som har lovat att se över ”orimliga” kryptoregleringar i landet. Den nye presidentens inställning var goda nyheter för kryptovärlden då han verkligen är tydlig med att stötta industrin.

Sydkorea, Krypto och Reglering

I mars i fjol sade Sydkoreas Financial Services Commission (FSC) att de ville slå ner på kryptoföretag som inte gjorde tillräckligt för att bekämpa penningtvätt. Från och med den 20 april 2021 skulle börser få böter på mellan $26 000 till $52 000 om de inte rapporterade misstänkt aktivitet eller upprätthåller en inloggningstransaktion.

Relaterad Läsning


– Investera i Bitcoin – hos svenska succébanken Avanza investerar du i Bitcoin fonder som du dessutom kan ha i ISK sparande –

– Investera i Bitcoin – hos svenska succébanken Avanza investerar du i Bitcoin fonder som du dessutom kan ha i ISK sparande –

https://9capital.org/
http://2982hotel.site/contact/
https://vatankurumsal.com/
http://gitasantihnusantara.org/
https://home-fixers.ae/
https://t-k.vip/
https://adrianazuniga.net/
https://adamoorthopaedic.com/
http://ciseelektrik.com/
https://smec.com.sg/
http://eventsglobal247.com/
https://reviewgames.id/
https://dtaajq.com/
http://imkovadesarollo.com/
https://www.nazaistudio.ma/
http://econohogar.com/
http://www.bellacucina.cl/
http://biroutraduceriploiesti.ro/
http://bcsservices.co.za/
https://suntech.com.co/
http://www.icekulbrands.co.za/
https://fundacionbartolocolon.com/
https://belajarbaking.xyz/
http://dinhhuonggiaoduc.com/
http://dronesgoiania.com.br/