fbpx

Svenska Kryptofonder

Svenska Kryptofonder i Sverige är en medvetet udda rubrik. Faktum är att det i dagsläget inte finns en enda kryptofond i Sverige som någon av de oligopol-liknande storbankerna lanserat. I USA skapas nya Kryptofonder mot vanliga småsparare i rask takt nu som Kryptovalutaguiden rapporterat om senaste veckorna.

Bland de amerikanska banker som lanserat Kryptofonder senaste veckorna märks bland andra Warren Buffets gamla klassiska bank Wells Fargo, JP Morgan och PNB Bank och flera lär komma under hösten. Samtidigt väntar vi med spänning på riktiga kryptofonder i Sverige för svenska småsparare. TIllsvidare har vi hittat ett bra alternativ för svenskar. Inte oväntat hos topprankade eToro som är en fantastisk plattform för handel med aktier, råvaror, aktefonder, räntefonder och kryptovaluta.

Kryptofonder och index via CFD

eToro – 5 kryptovalutor i en portfölj

Topprankade eToro erbjuder handel i CFD via ”CopyPortfolios” – vilket delvis kan liknas med en fond. Genom att investera i Napoleon-X kopieras investeringarna inom denna portfölj. Napoleon-X har fått sitt namn av den franska reglerade kapitalförvaltaren med samma namn.

Portföljen är sammansatt av Bitcoin, Litecoin, Ether, Ripple och EOS. Handeln sker utan hävstång.

Passar för dig som är ”beredd att ta höga risker och söker exponering i mycket likvida kryptotillgångar” (eToros egen beskrivning). Lägsta summa att investera är 5 000 USD (drygt 40 000 SEK) vilket är litet högt för en privatperson att investera i kryptovalutor vid ett enda tillfälle.

Tips: Skapa en egen portfölj med liknande fördelning som fonden. Detta genom att köpa för en lägre summa varje månad för att sprida risken. Investeringssumma som krävs är enbart några hundralappar per tillfälle.

Kolla in alla recenserade plattformar på Kryptovalutaguiden för att hitta din favorit. Samtliga recenserade aktörer är licensierade och trygga. Just nu är eToro den bästa plattformen vi recenserat. De har ett enormt utbud, mycket lättnavigerad hemsida och väldigt låga avgifter. Dessutom som sagt möjligheten att kopiera framgångsrika traders på eToro som är helt verifierade. Kolla in eToro idag och bilda dig en egen uppfattning.

Aktuella Kryptovaluta Kurser

Följ de 2 500 största Kryptovalutorna här. Live kurser med historiska grafer.

Bitcoin Live Kurs och historiska grafer
Ether Live Kurs och historiska grafer
Binance Coin Live Kurs och historiska grafer
Dogecoin Live Kurs och historiska grafer

Se världens 2 500 största Kryptovaluta Kurser Live här.