fbpx

Square köper mer Bitcoin

Square tankar Bitcoin igen. Amerikanska Square har precis gjort en ny rejäl investering i bitcoin. Man mer än tredubblar sin senaste investering i kryptovalutan med ett köp på hela 170 miljoner dollar av tokens. Det digitala betalningsföretaget, som drivs av Twitter-vd Jack Dorsey, avslöjade investeringen i sin kvartalsrapport på tisdag.

Företaget köpte cirka 3318 bitcoins till ett genomsnittspris på 51 236 dollar, vilket signalerar anmärkningsvärt förtroende för bitcoin när det når rekordhöjder och inbjuder till i vissa kretsar förnyad skepsis om dess stabilitet.

“I linje med företagets syfte anser Square att kryptovaluta är ett instrument för ekonomisk egenmakt, vilket ger individer möjlighet att delta i ett globalt monetärt system och säkra sin egen ekonomiska framtid”, säger företagets pressmeddelande som meddelar köpet. “Investeringen är en del av Square pågående tro på bitcoin, och företaget planerar att löpande utvärdera sin sammanlagda investering i bitcoin i förhållande till sina andra investeringar.”

Square köpte Bitcoin redan i Oktober

Square tillkännagav först en stor bitcoininvestering redan i oktober förra året när man köpte 50 miljoner dollar i tokens när en enda bitcoin kostade drygt 10 000 dollar. Det aktuella priset på en enda bitcoin är återigen strax över 50 000 dollar, efter en liten nedgång efter valutans månadslånga uppgång till en ny rekordhög nivå på drygt 58 000 dollar.

Se aktuell BITCOIN KURS och historiska grafer.