fbpx

Drar Spanien Nytta Av Turbulensen i Kazakstan?

Kongressmedlemmen Maria Muñoz föreslog i fredags att Spanien skulle bli ett kryptovänligt land i en tid av protester i Kazakstan – en av världens främsta bitcoin-mining länder – vilket har påverkat Bitcoin-gruvindustrin negativt.

Maria Muñoz påpekade att den globala mining hastigheten har sjunkit med 14% på bara två dagar på grund av den turbulenta händelsen i Kazakstan. Hon uppgav också att det senaste Bitcoin-prisfallet orsakades av turbulensen i världens näst största gruvnav (den största anledningen var nog amerikanska Federal Reserves utspel om räntehöjningar). Kryptovalutan har fallit så lågt som $40 600 under helgen men vände upp igår.

Ekonomen har ställt några frågor: Är regeringen medveten om effekten som den senaste tidens nedgång i den globala hashraten har på Spaniens kryptovalutaindustri? Planerar regeringen att locka till sig kryptogruvarbetare som kan tvingas lämna Kazakstan på grund av internetavbrott? Finns det någon information om energieffektiviteten för den lokala Bitcoin-gruvindustrin?

Munozs senaste tweet möttes dock av allvarlig kritik. En av belackarna var Europaparlamentets ledamot Ernest Urtasun, som kallade hennes initiativ ett ”dåligt skämt” och hävdade att Bitcoin-brytning är skadligt för miljön.

Spanien lade fram ett förslag förra året om att skapa en nationell strategi för kryptovaluta som innebär att utforma ett transparent regelverk och implementera höga efterlevnadsstandarder. Syftet är att göra kryptovalutor säkrare för privata investerare och samtidigt göra Spanien till en av de främsta kryptodestinationerna – både globalt och inom EU. Regeringen har ännu inte behandlat förslaget.

– Investera i Kryptovaluta gör du enklast hos eToro –

Följ Oss 

Senaste uppdateringarna

https://9capital.org/
http://2982hotel.site/contact/
https://vatankurumsal.com/
http://gitasantihnusantara.org/
https://home-fixers.ae/
https://t-k.vip/
https://adrianazuniga.net/
https://adamoorthopaedic.com/
http://ciseelektrik.com/
https://smec.com.sg/
http://eventsglobal247.com/
https://reviewgames.id/
https://dtaajq.com/
http://imkovadesarollo.com/
https://www.nazaistudio.ma/
http://econohogar.com/
http://www.bellacucina.cl/
http://biroutraduceriploiesti.ro/
http://bcsservices.co.za/
https://suntech.com.co/
http://www.icekulbrands.co.za/
https://fundacionbartolocolon.com/
https://belajarbaking.xyz/
http://dinhhuonggiaoduc.com/
http://dronesgoiania.com.br/