fbpx

Sam Bankman-Fried Shoppar På REA

När stora kryptovalutabörsen FTX tillkännagav ett 10-årigt sponsrings- och namnrättsavtal på 210 miljoner dollar med den ledande esportklubben Team SoloMid (TSM) i juni 2021, skickade de höga villkoren chockvågor i både krypto- och esportvärlden.

Men det var inte det första stora steget som sammanförde de två livliga, teknikcentrerade industrierna. Populära lag som OG och Team Vitality lanserade krypto fan-tokens via Socios-plattformen för ett par år sedan, genererade intäkter samtidigt som fansen engagerade sig och lät dem rösta om lagbeslut. Det följdes av en uppsjö av sponsringsavtal som signades ut under 2021, då kryptoföretag som Coinbase, FTX och Uniswap gjorde deals med stora lag, turneringar och ligor. Den trenden fortsatte in i 2022 tillsammans med växande NFT- och Web3-initiativ från lag och ligor, plus ökningen av turneringar byggda kring NFT-drivna spel.

Vad Driver Samarbeten Mellan e-Sport och Krypto?

Målgruppen är i princip densamma i både e-sport och krypto: Båda är till stor del mansdominerade industrier befolkade av unga, tekniskt kunniga vuxna som växte upp tillsammans med videospels-industrin. De värdesätter digitala föremål, och de har sett både e-sport och krypto blomma från nischade intressen till stora industrier.

FTX:s affär med TSM är inte bara det största avslöjade partnerskapet mellan krypto- och e-sportföretag i termer av dollar, det är en idealisk fallstudie. Tro det eller ej, konversationerna som ledde till affären på 210 miljoner dollar – vilket resulterade i att teamet gick under namnet TSM FTX – började på Twitter.

FTX fördubblade e-sportinvesteringarna i augusti 2021, när det tillkännagav ett sjuårigt avtal för att sponsra Riot Games League of Legends Championship Series (LCS)-ligan (villkoren avslöjades inte). Börsen lade till ytterligare ett lag i april och tecknade det brasilianska laget Furia till ett ettårigt avtal värt cirka 3,2 miljoner dollar, berättade laget för Esports Insider.

Sådana affärer kom när FTX också spenderade överdådigt på traditionell amerikansk sport – avtal med Major League Baseball och NBA:s Golden State Warriors och Miami Heat – samtidigt som stjärnor som Tom Brady och Steph Curry klev på som investerare och ambassadörer.

Krypto Vill Nå E-sportpubliken & De Behöver Pengarna

Kryptoföretag vill nå e-Sportpubliken – och eSport-startups behöver pengarna. Det har länge varit en öppen hemlighet att e-sportlag blöder pengar på kort sikt i hopp om att så småningom bli belönade när branschen växer och lockar fler ögon. Otaliga lag och ligor har fallit sönder och bleknat på vägen.

När e-Sportlag blir offentliga, inklusive det David Beckham-stödda Guild Esports, har kampen för att finansiera ett lag blivit desto mer synlig. Guild, till exempel, redovisade en förlust på nästan 6 miljoner dollar för den senaste halvårsperioden och tvingades dra ner på personalen. Teamet Astralis redovisade en nettoförlust på 5,2 miljoner USD för 2021 efter att ha förlorat 7,9 miljoner USD 2020.

FaZe Clan, som offentliggjordes på NASDAQ i juli via en SPAC-fusion till ett värde av 725 miljoner dollar, avslöjade en förlust på 36,9 miljoner dollar för 2021 baserat på intäkter på 52,9 miljoner dollar. Å andra sidan firade den danska e-sportklubben Copenhagen Flames en vinst på $6 351 för 2021, vilket gör det till det enda laget som visat positiva ekonomiska resultat för året, enligt Hitmarker.

Relaterad Läsning


– Är du intresserad av att få ränta på dina krypto? Kolla in stora NEXO som har grymt utbud.

 

Senaste Kryptonyheterna

Senaste uppdateringarna på sociala media

– Köp kryptovaluta på världens största kryptobörs Binance –

OBS! Öppna konto på Binance och sätt in 100 dollar så får du 50 dollar i bonus!

https://9capital.org/
http://2982hotel.site/contact/
https://vatankurumsal.com/
http://gitasantihnusantara.org/
https://home-fixers.ae/
https://t-k.vip/
https://adrianazuniga.net/
https://adamoorthopaedic.com/
http://ciseelektrik.com/
https://smec.com.sg/
http://eventsglobal247.com/
https://reviewgames.id/
https://dtaajq.com/
http://imkovadesarollo.com/
https://www.nazaistudio.ma/
http://econohogar.com/
http://www.bellacucina.cl/
http://biroutraduceriploiesti.ro/
http://bcsservices.co.za/
https://suntech.com.co/
http://www.icekulbrands.co.za/
https://fundacionbartolocolon.com/
https://belajarbaking.xyz/
http://dinhhuonggiaoduc.com/
http://dronesgoiania.com.br/