fbpx

Den tidigare VD:n för FTX, Sam ”SBF” Bankman-Fried, har givit sig ut på en turné för att förbättra sin image en månad efter den plötsliga implosionen av FTX, som avslöjade att börsen hade använt kund- och investerarmedel på ett felaktigt sätt. Communityt köper inte hans lama ursäkter och förbryllas över hur media kan behandla honom så positivt…

Den nov. 30 gjorde Sam Bankman-Fried sitt första offentliga framträdande sedan FTX kollapsade – och svarade på ett antal frågor under DealBook Summit i New York. Under intervjun hävdade Bankman-Fried att han ”omedvetet hade blandat ihop pengar” mellan Alameda och kundmedel på FTX. Han sade:

”Jag blandade omedvetet ihop pengar. Jag blev uppriktigt överraskad över hur stor Alamedas position var, vilket pekar på ännu ett misslyckande av tillsyn från min sida och misslyckande med att utse någon att vara huvudansvarig för det.”

I en annan intervju med Good Morning America som sändes den 1 december förnekade Bankman-Fried all kännedom om ”felaktig användning” av kundmedel. Enligt honom hade han ingen kännedom om att FTX-kunders insättningar användes för att betala Alameda Researchs fordringsägare, vilket tidigare Alameda Research vd Caroline Ellison hävdade.

I ett Twitter Space anordnat den 1 december med IBC Groups grundare och VD Mario Nawfal, åberopade SBF återigen okunnighet om vad som hände med hans företag. På frågan om vad som faktiskt hände var hans svar mycket vaga. ”Jag, du vet, i grund och botten, och jag bör varna mig för detta genom att säga att jag tyvärr inte har tillgång till det mesta av data just nu,” sa han.

Efter SBF:s förnekelse och medieursäktsturné har kryptogemenskapen tagit till sociala medier för att uttrycka sina känslor om det hela.

Mary Katharine Ham, på CNN, berättade att hon tycker att media har varit mer fientliga mot Elon Musk än mot ”superskurken” SBF, som förlorade miljarder dollar av ”folks besparingar”. ”Tonen är ganska häpnadsväckande”, sade hon som reaktion på SBF:s Good Morning America-intervju med George Stephanopoulos.

SBF Genomskådas

Som reaktion på NYT:s DealBook Summit-intervju delades en intressant reflektion av Lefteris Karapetsas:

”En man som stal 10 miljarder dollar, @SBF_FTX blev precis intervjuad, framställdes nästan som ett offer och fick en applåd på slutet. Aaron Swartz, som laddade ner akademiska tidskrifter för att dela med världen, fick 1 miljon dollar i böter och 35 års fängelse. Detta fick honom att ta sitt eget liv.”

SBF behandlas för bra av Media

Bitcoin-entusiasten Duo Nine reagerade också med en sund kommentar på NYT:s DealBook Summit Interview och sade:

Tänk dig att få en applåd för att ha skapat en ponzi på 10 miljarder dollar. Världen har tappat kontakten med verkligheten.

Duo Nine Om SBF ponzi scheme

Efter SBF:s senaste offentliga framträdanden släppte Galaxy Digitals Mike Novogratz lös en tirad av kritik mot den tidigare VD:n över hans DealBook Summit-intervju. Novogratz talade till Bloomberg och karakteriserade SBF som ”vanföreställningar” efter hans deklaration i liveintervjun att han aldrig försökte begå bedrägeri. Galaxy Digital förlorade nästan en miljard svenska kronor på FTX kollaps.

Relaterad Läsning – Galaxy Digitals VD Mike Novogratz: SBF Kommer Få Skaka Galler – en tydlig förhoppning från Novogratz om inte annat.

Följ Oss På Sociala Media

Senaste uppdateringarna

Skandinaviska Bluedot Crypto är en ny jättebörs på 10 språk och som lanseras med fokus på emerging markets men också på Svenska, Norska och Danska. Stort utbud av krypto, bra användarupplevelse, grymma tilläggstjänster och branschens bästa kundservice är fokus hos Bluedot. Dessutom med mycket lägre avgifter än de små svenska börserna.

https://9capital.org/
http://2982hotel.site/contact/
https://vatankurumsal.com/
http://gitasantihnusantara.org/
https://home-fixers.ae/
https://t-k.vip/
https://adrianazuniga.net/
https://adamoorthopaedic.com/
http://ciseelektrik.com/
https://smec.com.sg/
http://eventsglobal247.com/
https://reviewgames.id/
https://dtaajq.com/
http://imkovadesarollo.com/
https://www.nazaistudio.ma/
http://econohogar.com/
http://www.bellacucina.cl/
http://biroutraduceriploiesti.ro/
http://bcsservices.co.za/
https://suntech.com.co/
http://www.icekulbrands.co.za/
https://fundacionbartolocolon.com/
https://belajarbaking.xyz/
http://dinhhuonggiaoduc.com/
http://dronesgoiania.com.br/