fbpx

Ryska Duman Antar Lag För Beskattning Av Kryptotransaktioner

Ett lagförslag om ändring av den ryska federationens skattelag för att tillåta myndigheterna i Moskva att beskatta verksamhet med digitala finansiella tillgångar (DFA) har godkänts vid andra, tredje och sista behandlingen i statsduman, det ryska parlamentets underhus.

Lagstiftningen förtydligar olika aspekter av beskattningen av kryptovalutor, eftersom DFA för närvarande är huvudbegreppet i rysk lag som gäller för dem. En ny lag ”On Digital Currency” bör utöka det juridiska ramverket och definitionerna för kryptotillgångar från och med i höst. Enligt dokumentet, citerat av kryptonyhetsbyrån Forklog, kommer tjänster som tillhandahålls av plattformar som utfärdar, kontrollerar och för register över rörelsen av DFA att uteslutas från omfattningen av mervärdesskatten (moms), precis som med värdepapper .

Vid utövande av digitala rättigheter kommer skattebasen att fastställas som skillnaden mellan försäljningen och anskaffningspriset för respektive digital tillgång, beskrivs i rapporten.

Ryska juridiska personer som äger digitala tokens kommer att betala 13% på inkomstbeloppet från dem medan utlandsbaserade företag kommer att debiteras med en högre, 15% skattesats, enligt de nya skattebestämmelserna, vilket ger en liten fördel för lokala företag.

Kryptoskattelagen lämnades ursprungligen till statsduman i mitten av april och antogs vid första behandlingen följande månad. Det godkändes också av den parlamentariska finansmarknaden och nya lagstiftningsutskott. Vid den tiden citerades juridiska experter som noterade att skattereglerna inte gäller privata kryptoinnehav.

Följ Utvecklingen På Sociala Media

Senaste uppdateringarna

– Investera i kryptovaluta gör du enklast hos världens största kryptobörs Binance

https://9capital.org/
http://2982hotel.site/contact/
https://vatankurumsal.com/
http://gitasantihnusantara.org/
https://home-fixers.ae/
https://t-k.vip/
https://adrianazuniga.net/
https://adamoorthopaedic.com/
http://ciseelektrik.com/
https://smec.com.sg/
http://eventsglobal247.com/
https://reviewgames.id/
https://dtaajq.com/
http://imkovadesarollo.com/
https://www.nazaistudio.ma/
http://econohogar.com/
http://www.bellacucina.cl/
http://biroutraduceriploiesti.ro/
http://bcsservices.co.za/
https://suntech.com.co/
http://www.icekulbrands.co.za/
https://fundacionbartolocolon.com/
https://belajarbaking.xyz/
http://dinhhuonggiaoduc.com/
http://dronesgoiania.com.br/