fbpx

Rio Inspireras Av Miami

Den Brasilianska jättestaden Rio de Janeiro följer I fotspåren av Miami och planerar att gå in i kryptovärlden genom att bland annat ha 1% av sina reserver i Bitcoin.

När han talade under Rio Innovation Week avslöjade borgmästare Eduardo Paes att staden Rio de Janeiro siktar på att investera en del av sin finanskassa i kryptovalutor, enligt det lokala mediet O Globo.

Paes sade:

”Vi kommer att lansera Crypto Rio och investera 1% av statskassan i kryptovaluta.”

Planer pågår också för att invånare skall få möjlighet att betala skatt med Bitcoin, enligt stadens borgmästare. Paes fick sällskap av Francis Suarez, Miamis borgmästare, i evenemanget genom videosamtal och han betonade att kopplingen till Miami var avgörande i en värld av globala städer. Rio de Janeiro har för avsikt bli Sydamerikas tekniska huvudstad. Paes noterade:

”Miami och Rio är globala städer som lockar människor, företag och organisationer. Denna internationella dialog är väsentlig.”

Han tillade att evenemang som Rio Innovation Week stärkte stadens status som en perfekt plats att bo, arbeta och förnya sig på. Rio de Janeiro avser också att följa i Miamis fotspår genom att erbjuda skattelättnader till teknikföretag i Porto Maravalley.

Investera i Kryptovaluta gör du enklast hos eToro  eller Binance.

Följ Oss På Sociala Media

Senaste uppdateringarna varje dag.