fbpx

Som de flesta noterat så har vi sett en liten bull market för krypto den senaste tiden med kraftiga uppgångar på mängder av projekt såsom Ripple och Solana med flera. Under oktober var inflödet av kapital i krypto mycket stort och investerarmedel har fortsatt att strömma in i kryptovaluta i november.

Nettoflöden till kryptorelaterade erbjudanden nådde 261 miljoner dollar förra veckan, en liten minskning från 326 miljoner dollar veckan innan, enligt CoinShares-data.

Det totala antalet ökade den veckovisa nettoinflödesstegen till sex. Kryptoprodukter har attraherat totalt 767 miljoner dollar under denna period, en summa som överskuggar det totala inflödet – 736 miljoner dollar – som sågs under hela 2022.

Den sex veckor långa serien av nettoinflöden överträffar en fyra veckors serie av inflöden som uppgick till 742 miljoner dollar i juli. Det är den största sedan december 2021, sa CoinShares forskningschef James Butterfill i ett måndagsblogginlägg.

Stort inflöde av pengar till kryptovaluta

Bitcoin-produkter stod för de flesta av inflödena, då de uppgick till 229 miljoner dollar förra veckan. Uppgifterna indikerar att amerikanska investerare stod för cirka 60% av inflödena, vilket är den största regionala andelen. Detta var en vändning från veckan innan, då majoriteten av inflödena riktades mot produkter baserade i Kanada och Tyskland.

Denna rusning till sådana produkter ”förstärks sannolikt av den ökande sannolikheten för en spotbaserad ETF i USA och svagare makrodata än förväntat, vilket ifrågasätter effektiviteten av USA:s penningpolitik”, skrev Butterfill.

– Se aktuellt Bitcoin pris här & köp Bitcoin på Avanza eller BingX – 

US Securities and Exchange Commission har aldrig tillåtit en ETF som skulle hålla bitcoin direkt. Tillsynsmyndighetens beslut om en bitcoin-ETF som föreslås av Ark Invest och 21Shares kommer att ske den 10 januari – då kan SEC också besluta om liknande planer från BlackRock, Fidelity och andra.

Eter-fokuserade produkter noterade ett nettoinflöde på 17,5 miljoner dollar förra veckan, enligt CoinShares. Även om det är betydligt lägre än flöden som genererats av bitcoinerbjudanden, var summan den högsta för eterfonder sedan augusti 2022.

Ethers (ETH) pris var cirka 1 910 USD klockan 10:30 ET – en ökning med 5 % från för sju dagar sedan.

Följ Oss På Sociala Media

Senaste uppdateringarna